1 aprilgrap wordt werkelijkheid: vrouwen op hakken gaan hogere premie autoverzekering betalen?

Schreven we eind maart als 1 aprilgrap nog dat mensen met kleine voeten (lees vrouwen) vaker ongelukken veroorzaken, deze week blijkt die grap een kern van waarheid te bevatten. Vrouwen die met hakken aan in de auto stappen, hebben een grotere kans om brokken te maken. Er gaan daarom stemmen op om de premie voor hun autoverzekering te verhogen of hen zelfs het autorijden te verbieden. Ook in Nederland denkt men daarover na.

Vrouwen rijden minder schade

Normaliter rijden vrouwen minder schade dan mannen. Daarom zijn er zelfs verzekeraars opgestaan die hun verzekeringen speciaal op vrouwen afstemmen (zo eentje mét handtasdekking). Zij zeggen dan dat zij een lagere premie kunnen rekenen. Helaas is dat niet altijd het geval, maar het idee is duidelijk.

Maar niet op hoge hakken, blote voeten of slippers

Aan die gedachte lijkt nu een verandering te komen. Vrouwen met hoge hakken kunnen minder goed uit de voeten met de pedalen en dat leidt tot levensgevaarlijke situaties. Ook slippers en zelfs blote voeten zijn een gevaar op de weg. Helaas wordt er nergens in het bericht vermeld hoeveel schadegevallen hieraan te wijten zijn.

Bent u bewust van het risico

Bij Zelf.nl hebben wij geen plannen om de premie van onze autoverzekering te verhogen omdat men niet het juiste, veilige schoeisel draagt. Het is sowieso vrijwel ondoenlijk om onze verzekeringen daar op af te stemmen. Bewustzijn over de oorzaak van de risico’s die men loopt is echter wel een goed ding. U voorkomt daar niet alleen een hogere premie mee, maar ook persoonlijk letsel. Dat is uiteindelijk het belangrijkst. Dus trek gewoon even de juiste schoenen aan, als u achter het stuur kruipt 🙂

U draagt hakken?

Dat maakt niet uit. Premie autoverzekering berekenen doet u hier.

You may also like...