sint-maartenfeest1

11 november: trakteer je snoep of fruit?

11 november is de dag. Als je deze regel herkent kom je waarschijnlijk uit één van de Sint-Maartenvierende provincies. Weet je nog niet wat je gaat trakteren aan de voordeur? Maak een weloverwogen keuze tussen snoep of fruit. Met de voors en tegens van snoep op een rij wordt die keuze hopelijk iets makkelijker.

Voor: je krijgt er kleine hondjes stil mee

Tegen: de omgeving hoort dat je het lekker vindt

Voor: het kan je verblijf in het ziekenhuis versoepelen

Tegen: het zit soms ingewikkeld verpakt

Voor: het doet grappige dingen met je gezicht

Tegen: het kan kopieergedrag in de hand werken

Voor: je kind doet wat jij wil

Tegen: je gaat rare dingen doen om het te krijgen

Geen snoep? Zo reageert een Amerikaans kind

In de VS kennen ze een soortgelijk feest: trick-or-treat. Het is onderdeel van Halloween en vindt 11 dagen voor ons Sint-Maartenfeest plaats, op 31 oktober om precies te zijn. Collega Victor wees me op de oproep van Jimmy Kimmel waarin hij ouders vraagt om video’s van hun kroost te maken. Amerika reageerde massaal. Elke video begint met de biecht: ik heb al je snoep opgegeten. Veel kinderen kunnen die boodschap niet echt waarderen.

Maak geen video met #ikatjesnoepop

Zijn Nederlandse ouders net zo sadistisch als Amerikaanse ouders? Ik denk zelf van niet. Bewijs mijn gelijk door niet mee te doen aan deze oproep. Zet je video dus niet op onze Facebookpagina. En zeker niet met #ikatjesnoepop. Dan weet je zeker dat je geen Zelf-snoeppakket van ons ontvangt.

Iwan

Iwan is copywriter voor Zelf. Dat schrijven doet hij het liefst vanaf een toetsenbord. Vandaar dat zijn vrouw op vakantie de ansichtkaarten schrijft. In zijn vrije tijd doet hij John McEnroe na of leest hij dikke boeken.

You may also like...