laadpunt

Ga jij met de elektrische auto op vakantie?

Om ons heen horen we veel bezwaren over vakanties met een elektrische auto. Veel mensen durven het nog niet aan. De reis zou er te lang door duren; het opladen in vreemde landen is lastig; het is gewoon niet handig; je moet te vaak stoppen… noem maar op!
Maar is dat ook echt zo?

De laatste jaren is er veel vooruitgang geboekt in de voorzieningen voor elektrische auto’s in verschillende landen. Ook de nieuwere auto’s hebben een groter bereik. Op vakantie met je elektrische auto wordt zo steeds makkelijker.

1. Voorbereiding
Natuurlijk moet je je van te voren wel beter voorbereiden dan met een gewone auto. Zo is het handig om je route goed uit te stippelen zodat je weet waar je je auto kan opladen. Gelukkig zijn er genoeg websites en apps die je hierbij kunnen helpen, bijvoorbeeld Chargemap. Ook is het handig om van te voren uit te zoeken wat voor betaalmethodes en oplaadsystemen een bepaald land hanteert. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

2. Bestemming
Sommige landen zijn nou eenmaal makkelijker te bereizen met een elektrische auto dan andere. Nederland loopt erg voorop als het gaat om de voorzieningen voor elektrische auto’s. Maar ook Noorwegen, Frankrijk en Engeland hebben een uitgebreid netwerk van laadpunten. Dus perfecte landen voor een elektrische vakantie.

3. Planning
Als je je route plant, zorg dan dat je ruim de tijd heb om van laadpaal naar laadpaal te komen. Je weet namelijk nooit wat je onderweg tegen kan komen. Files bijvoorbeeld of een onverwachte omweg. Op een warme dag kan de airco ook heel wat van je accu vergen.

Afhankelijk van het type auto dat je hebt, zal je inderdaad iets vaker moeten stoppen dan een gewone auto. Maar zoals ze zeggen: “Het gaat niet om je bestemming, maar om de weg er naar toe.” Dus geniet van de reis, waar je ook naartoe gaat en hoe lang je er ook over doet.

You may also like...