cover

Zin in zon? Dit zijn de beste 20+°C zonbestemmingen

Lekker naar de zon in Europa is een no go deze maanden. Althans, als het aan de beste zonbestemmingen ligt. Daarvoor moet je namelijk op z’n minst wat uurtjes vliegen. Hier moet je wezen de komende maanden. Want daar is zon. En zon is fijn.

Azië

Stop die pot pindakaas alvast in je backpack want die is hier niet te krijgen. De kans is groot dat je het moet doen met soep met mie als ontbijt. Als je geluk hebt is het eiermie en stop je er stiekem een stuk bacon in. Is het net zoals thuis. Alleen dan wel met zon.
01_zelf_weg_in_de_winter_Azie

Afrika

Historieliefhebbers, vrijwilligende goeddoeners en natuurliefhebbers. Liever geen al te grote jetlag? Dan reis je in een bijna rechte lijn naar beneden en kies je voor Noord-, Midden- of zuid-Afrika. Of voor cultuur, vrijwilligerswerk of natuur. Moet je zelf weten.
02_zelf_weg_in_de_winter_Afrika

Noord- en Midden-Amerika

Van het beklimmen van een oude Maya-zonnetempel tot aan lazy assen op het strand. Je kunt hier zo’n beetje alles doen wat je wilt in je korte broek en shirtje. Behalve snowboarden, maar daar hebben ze in Mexico al lang wat op gevonden.
03_N-M-Amerika

Zuid-Amerika

Liever dicht bij huis? Hier vind je verdomd veel ‘Europese zon’. Zo heb je dat stukje Hollands verwantschap genaamd Suriname. En is Venezuela’s naam niet voor niks afgeleid van Klein Venetië. Dus trek die klompen aan en ga erop uit.
04_Z-Amerika

Europa

Bah. Niks aan hier. Ook al is die winterzon verreweg niet zo koud: er is slechts één plek waar het zonnetje altijd schijnt. De spreekwoordelijke dan. Daar mag je best je korte broek voor uit de kast trekken. En ga je dan toch op vakantie? Vergeet geen reisverzekering af te sluiten. Ben je in elk geval verzekerd voor medicijnen tegen een zonnesteek.
05_Europa-Zelf

You may also like...