Sgt_Pepper

5 onvergetelijke songs van John Lennon en de lessen die we er als verzekeraar uit hebben getrokken

Op 8 december 1980 hoorde ik op de radio dat de Beatles nooit meer bij elkaar zouden komen. En O boy, er vloeiden tranen. Vandaag is het 34 jaar geleden. John Lennon leeft voort in de muziek die hij achterliet, bijvoorbeeld in deze 5 liedjes. Liedjes die in de verte ook iets met onze verzekeringen te maken hebben.

1 Drive my car

Michel, bassist en formulemanager: Iemand anders mag best in jouw auto rijden, als het om een korte periode gaat, vinden we dat als autoverzekeraar ok.

2 Lucy in the sky with diamonds

Robin, gitarist en productmanager: Bijna al je spullen zijn verzekerd op onze reisverzekering. Let wel op dat je je kostbare spullen bij je houdt of in de kluis op je hotelkamer stopt.

3 Norwegian wood

Nicos, houtliefhebber en administratief wonder: Dat is ook wat. Heb je Lennon een wijntje en onderdak geboden, staat bij thuiskomst je huis in vuur en vlam. Gelukkig is houtenskeletbouw (al dan niet van Scandinavisch hout) in onze opstalverzekering opgenomen.

4 I’m so tired

Silvia, muziekliefhebber en oprichter van de Zelf AOV: Ondernemers hebben soms moeite om de balans tussen werk en privé te vinden. Met de AOV van Zelf krijgen ze een coach die ze helpt bij het bewaken van deze grens.

5 All you need is love

Walter, Beatlesliefhebber en dierenverzekeraar: Uiteindelijk gaat het maar om één ding. Liefde in de breedste zin van het woord. Voor mens en dier.

Lennon voor dummies

John Lennon richtte in 1956 de voorganger van de Beatles op. Een jaar later kwam hij tijdens een optreden op een jaarmarkt Paul McCartney tegen. McCartney nodigde Harrison uit en de rest staat op Wikipedia. Het duurde wel even voordat een platenmaatschappij iets in de 4 jongens zag. In ’62 werden ze afgewezen door het label dat later de Stones zou tekenen. Pas in 1963 namen ze hun eerste album op. In 1969, 13 albums en 212 liedjes later was de chemie uitgewerkt en vroegen Paul en John een officiële scheiding aan. John Lennon werd in de avond van 8 december 1980 in New York doodgeschoten door een gestoorde fan. Het zinnetje ‘I read the news today o boy’, uit Day in the life werd voor miljoenen Beatles-fans over de hele wereld toen opeens rauwe werkelijkheid. Ik hoorde het bericht als 13-jarig ventje via de radio.

Goed om te weten

Dit blogartikel schreven we onder invloed van een paar koppen koffie.
Walter tipte het prachtige Imagine. Omdat Lennon dit liedje als solo-artiest uitbracht, past het minder goed bij de andere liedjes.

Iwan

Iwan is copywriter voor Zelf. Dat schrijven doet hij het liefst vanaf een toetsenbord. Vandaar dat zijn vrouw op vakantie de ansichtkaarten schrijft. In zijn vrije tijd doet hij John McEnroe na of leest hij dikke boeken.

You may also like...