carnaval

Alaaf! Hier zijn 4 soorten carnavalsschade

Carnaval is natuurlijk hét jaarlijkse hoogtepunt in de zuidelijke Nederlanden. En tijdens die doldwaze dagen kan er heel wat gebeuren. Soms met schades tot gevolg. Wij vertellen je of deze carnavalsschades gedekt zijn of hoe je ze kan voorkomen.

1. Autoschade

Hoewel sommige mensen beweren beter te kunnen autorijden met een paar liter bier in de kraag, bewijst de werkelijkheid anders. Schade die voortvloeit uit het nemen van een onaanvaardbaar risico is niet gedekt. Je kan het beter voorkomen. Bijvoorbeeld door een slim carnavalspak.
transformer

2. Reputatieschade

vroeger kwam een beschamend momentje niet verder dan de dorpsgrenzen en raakte het al snel in vergetelheid. Met de komst van het internet en smartphones worden die momenten juist vereeuwigd en blijven ze tot in de lengte der dagen rondzwerven op het www. Helaas kan je je daar in Nederland nog niet tegen verzekeren. Bij onze zuiderburen kan je je wel tegen reputatieschade verzekeren.
embarrassing-pictures-3-women-drunk1

3. Ongelukken met een praalwagen

Een van de hoogtepunten van carnaval is de traditionele optocht van praalwagens. En door een overdosis joligheid kan er natuurlijk wel eens wat fout gaan. Als zo’n 5 ton wegend gevaarte van papier-maché en plastic op hol slaat, zijn de gevolgen niet te overzien. Gelukkig is daar een speciale praalwagenverzekering voor. En dat is geen grapje.
Carnavalswagen_zuidoostbrabant

4. Schade aan je huurkostuum

Denk erom dat braakselschade, of schade die je oploopt door headfirst van de bar te vallen, niet gedekt is door onze aansprakelijkheidsverzekering. Zo’n pak heb je opzicht, om een verzekeringsterm te gebruiken – en dat is expliciet uitgesloten. Soms kun je een verzekering bij het verhuurbedrijf afsluiten. Of zorg gewoon dat je kostuum niet te duur is.
goedkope-carnaval

You may also like...