10-redenen-om-het-WK-in-Brazilie-te-missen

9 redenen waarom je heimwee hebt naar het WK in Brazilië

Afscheid nemen is een beetje doodgaan. Om je te troosten en nog even na te laten genieten hebben we iets voor je in elkaar gesleuteld: de 9 redenen waarom je saudade (Braziliaans voor heimwee) hebt naar het WK in Brazilië. En na het kijken van deze video’s is het de hoogste tijd om je leven weer op te pakken. Sterkte.

1 Je vindt Louis van Gaal opeens zo’n aardige vent

In interviews na de wedstrijd bleek de bondscoach best een aardige vent te zijn. Jammer dat Hans Kraaij jr dat nooit heeft meegemaakt.

2 Je krijgt geen genoeg van Arjen Robben

De Man van Glas bleek van staal, met een onuitputtelijk energieniveau. En dat hij af en toe nog wel eens struikelt, dat nemen we in Nederland op de koop toe, in Mexico niet.

3 Kinderen van voetballers zijn schattig

Er lijkt geen einde aan te komen: kinderen van voetballers op tv. DE FIFA onderzoekt de mogelijkheid om tijdens het volgende WK een speciale kinder-dugout op het veld te zetten.

4 Het is fijn als je allemaal aan hetzelfde touwtje trekt

Het Nederlands Elftal is kampioen vice-kampioen worden én kampioen ruzie maken. Waar andere bondscoaches nog wel eens faalden, kreeg Louis de neuzen wel dezelfde kant op. ‘We trokken allemaal aan hetzelfde touwtje’, heet dat tegenwoordig in Louis-taal.

5 Er zijn te weinig tv-programma’s met schattige hondjes

Nooit eerder zagen we zoveel hond op tv. We zijn best een beetje gehecht geraakt aan het teckeltje Messi, niet de hond van Hugo Borst maar van een (anonieme) collega van Hugo Borst. Terwijl het hondje niet eens een trucje kon. Deze hond wel…

6 Voetbal kan (soms) heel mooi zijn

Dit was een leuk WK met veel spannende wedstrijden en mooie goals. De duikgoal van Robin van Persie staat hoog in ons favorietenlijstje maar deze andere 9 zijn ook het terugkijken waard.

7 Waar krijg je zoveel inspiratie voor een tattoo?

Voetballers zijn over het algemeen kleinzerig. Daarom is het best gek dat zoveel voetballers met een tattoo lopen. Van hun dochter, hun vrouw of hun favoriete voetbalclub (hè Andy?). Hier een paar suggesties voor een hondentattoo.

8 Een voetballer is tegenwoordig ook haarkunstenaar

In 40 jaar is er heel wat veranderd op het voetbalveld. In 1974 hadden alle spelers van Oranje hetzelfde haar, namelijk lang gedekt. Een beetje topvoetballer heeft tegenwoordig zijn eigen unieke kapsel. Kijk maar naar deze video.

9 Vanaf nu is er geen bal meer op tv

De programmamakers zijn op vakantie. Je kijkt naar herhalingen en oude films. Kom van die bank of kijk een serie die de moeite waard is.

Er zijn veel meer mensen die het WK gaan missen

De schrijver van dit stukje en ook Victor, Lars en designer René gaan het WK zeker missen. We vonden het hartstikke leuk om een wedstrijd voor te bespreken, een andere na te bespreken, over voetbalboeken te schrijven, visuele voetbalgrappen te maken en over andere randzaken te schrijven. Ook zijn we apetrots op de 4 interviews met jeugdtrainers van bekende oranje-spelers die we gedaan hebben. Vanaf vandaag wordt het weer business as usual. Gelukkig doen we bij Zelf de zaken net iets anders. We blijven dus gewoon bloggen over de dingen waar ons hart vol van is.

Iwan

Iwan is copywriter voor Zelf. Dat schrijven doet hij het liefst vanaf een toetsenbord. Vandaar dat zijn vrouw op vakantie de ansichtkaarten schrijft. In zijn vrije tijd doet hij John McEnroe na of leest hij dikke boeken.

You may also like...