Met damk aan Noord-Holland.com

Aangenaam aanmoedigen tijdens de Dam tot Damloop

Voor de renners van de Dam tot Damloop (zoals onze eigen Erhan, Michel en René) gaat het om de beste tijd. Voor degenen die komen aanmoedigen om de beste plek. En als het even kan ook een plek waar een best kopje koffie of versnapering te krijgen is. Dus ga voor een perfecte aanmoedigersconditie met deze tips voor de lekkerste plekjes langs de looproute.

De warming-up: geweldig uitzicht bij SkyLounge

skylounge

Even opwarmen voor de start is natuurlijk een essentieel onderdeel van je aanmoedigers-workout. Als échte die-hard bestudeer je de start van het parcours zodat je de renners wat advies kunt geven. De beste plek hiervoor? De SkyLounge Amsterdam op de 11de etage van het DoubleTree by Hilton Amsterdam. Je kunt hier vanaf 11 uur ’s ochtends genieten van een lekker kopje Buscaglione koffie én een spectaculair panoramisch uitzicht over o.a. de start van deze loop.

De run: extra energie door handgemaakt ijs bij Dijk 270

Dijk 270

Dat je na een tijdje “Dat kan best wat harder!” roepen dorst krijgt, weet iedereen. Daarom zouden wij zeker even langs hoppen bij Dijk 270. Een nieuwe ijssalon annex tearoom en koffiebar op zo’n 4 km op de route. Voor degenen die zelf ook nog een stukje willen lopen, maar 16 km nét iets te ver vinden: neem de gratis pont vanaf CS naar Buikslotermeerplein. Vanaf hier loop je in een klein half uurtje – dwars door de natuur – naar je warme kopje koffie op de hoek van de Noordhollanschkanaaldijk en de Buiksloterdijk. Prachtige wandeling, echt waar!

De cooling-down: bijtanken met stroop bij het Zaans Pannekoeken Paleis

pannenkoeken

Na het aanmoedigen stopt je natuurlijk niet gelijk. Eerst nog een cooling-down voor je naar huis keert. Want, het zou best eens kunnen dat je als toeschouwer hongerklop krijgt. No worries. Een paar honderd meter voor de finish bakken ze heerlijke pannenkoeken-koolhydraatbommetjes. Prima beloning voor al het harde aanmoedigerswerk en… degene die je hebt aangemoedigd kan ook best wel wat voer gebruiken nu. Dus sit down and relax bij het Zaanse Pannekoeken Paleis.

Tot slot

Voor iedereen die de Dam tot Damloop daadwerkelijk gaat lopen: zet ‘m op!
Wij moedigen zelf alvast onze eigen Erhan, Michel en René aan.

You may also like...