“Aantal boekingen wintersportvakantie daalt dramatisch”

Nederlanders hebben dit jaar 50 duizend minder vakanties naar wintersportgebieden geboekt dan vorig jaar om deze tijd. Dat heeft alles te maken met de economische crisis, zo stelt directeur ANVR Frank Oostdam vandaag in het Algemeen Dagblad. “Er is te weinig consumentenvertrouwen.”

Reizen worden vaker via internet geboekt

Toch zijn er ook lichtpuntjes te bespeuren. Zo is de reisbranche een beetje te vergelijken met de verzekeringsbranche. Waar men vroeger naar het reisbureau (de tussenpersoon) ging om een ideale reis samen te stellen, boekt men nu vaker direct via het internet. De spectaculaire daling hoeft dus niet alleen het gevolg te zijn van het feit dat mensen minder geld over hebben om op wintersport te gaan.

Nederlanders boeken steeds later

Een andere verzachting is dat Nederlanders steeds later hun vakantie boeken. Ze gokken op last-minutes of wachten de weersomstandigheden af; het skiet immers een stuk prettiger op een besneeuwde berghelling dan op een groene weide.

Wintersportvakantie annuleren omdat er geen sneeuw ligt?

Via de annuleringsverzekering is dat niet mogelijk, maar reisaanbieders komen met nieuwe manieren om aspirant-reizigers naar zich toe te trekken. Thomas Cook biedt bijvoorbeeld sneeuwgarantie. Helaas betekent dat niet dat zij het weer kunnen beïnvloeden en garandeert dat er sneeuw ligt op ‘uw’ skipiste, maar dat u uw reis kunt annuleren als er géén sneeuw ligt.

Wintersport

You may also like...