alkmaar-cityrun-2015

Als snelste óver de lijn maar o zo rustig áán de lijn

Op woensdag 13 mei liep een team van Zelf mee tijdens de Alkmaar City Run by Night. Ivo, één van de 40 collega’s van onze klantenservice, bleek de snelste. Hij liep de 10 kilometer door het centrum van Alkmaar in maar liefst 45 minuten. Nog wat stijf in de kuiten (ik was één van de 11 nachtlopers) loop ik naar hem toe voor een kort interview.

Hoe komt het dat je zo snel rende?

“Stiekem loop ik de afgelopen maanden 2 keer per week een rondje van 5 tot 7 km. Dat ging steeds makkelijker. En dat gevoel had ik ook tijdens de wedstrijd.”

Praat je ook zo snel aan de lijn?

“Nee, aan de telefoon ben ik kalmer. Een combinatie van mijn ‘natuur’ en 12 jaar ervaring denk ik. Een fijn gesprek begint met goed luisteren. Dus niet te snel uit de startblokken met je antwoord.”

Volgend jaar weer?

“Zeker. Het enthousiasme langs de kant en de muziek maakt het een heel speciaal evenement.”

De teamuitslag

Alle lopers van Zelf liepen de 10 kilometer binnen het uur. Een knappe prestatie omdat er in ons team een aantal zondagslopers zaten.

Iwan

Iwan is copywriter voor Zelf. Dat schrijven doet hij het liefst vanaf een toetsenbord. Vandaar dat zijn vrouw op vakantie de ansichtkaarten schrijft. In zijn vrije tijd doet hij John McEnroe na of leest hij dikke boeken.

You may also like...

1 Response

  1. Martine zegt:

    En de collega die de 5 km heeft gelopen is ook heel tevreden met haar 33 minuten 😉