De annuleringsverzekering en het niet bestaande eigen risico

annuleringsverzekering
Bij Zelf.nl kunt u ervoor kiezen om uw reisverzekering uit te breiden met een annuleringsverzekering. Die is handig, want die dekt kosten die ontstaan wanneer u uw vakantie onverwachts moet inkorten of annuleren. Bij onze reisverzekering geldt een standaard eigen risico van € 50 of € 100. Die geldt echter niet bij de annuleringsverzekering. De annuleringsverzekering van Zelf.nl is geen op zichzelf staande verzekering; die kan alleen worden afgesloten als u een reisverzekering afsluit.

Wanneer keert een annuleringsverzekering uit?

Een annuleringsdekking keert uit als uw vakantie noodgedwongen wordt ingekort door onverwachte gebeurtenissen of zelfs niet doorgaat. Hierbij kunt u denken aan ziekte of overlijden, vertragingen, het krijgen van een huurwoning, ontslag en nog veel meer gebeurtenissen waarvoor u (een deel van) uw vakantie moet annuleren. De kosten van die gemiste dagen worden vergoed door de annuleringsverzekering. Dit geldt alleen als u de annuleringsverzekering meer dan veertien dagen voor de aanvang van uw vakantie heeft afgesloten.

Geen eigen risico bij uw annuleringsverzekering

Het eigen risico van de reisverzekering van Zelf.nl van € 50 of € 100 geldt niet als u de annuleringsverzekering moet aanspreken. Mocht u dus uw vakantie moeten uitstellen, afbreken of geheel moeten annuleren, dan krijgt u alle kosten vergoed. Wel zo prettig.

You may also like...

2 Responses

 1. Adriaensen zegt:

  Ik heb een doorlopende reisverzekering bij Zelf. Wat kost een annulerings verzekering en wat zijn de voorwaarden?

  Vr.gr. Ine Adriaensen Van Den Dries.

  • Lars zegt:

   De annuleringsverzekering van Zelf.nl kost
   € 3,18 voor uzelf,
   € 5,30 voor uzelf + partner,
   € 5,82 voor uzelf + kinderen tussen 5 en 26 jaar en
   € 6,35 voor uzelf, partner + kinderen.

   De voorwaarden kunt u vinden op http://zelf.nl/documents/1
   Kijk op bladzijde 16 t/m 18.