aprilplanning

April. Wat gaan we deze maand nou weer eens doen?

Hoewel de inhoud van dit blog voor de maand april al grotendeels is bepaald, hebben we jouw hulp nodig om de lege plekken in te vullen. Dat kan heel eenvoudig door te stemmen op onze poll. Natuurlijk kan je je keuze nader toelichten in een reactie hieronder. Maar voordat we tot de poll overgaan, willen we alvast een klein tipje van de sluier oplichten over wat de komende maand op stapel staat.

Wat zijn de meestvoorkomende laptopschades?

MacBook-stuque
Bij Zelf krijgen we nogal eens wat kapotte laptops binnen. Gebroken scherm, toetsenbord dat geen sjoege meer geeft of iets dat simpelweg niet meer te herkennen is als laptop. Het blijkt dat er nogal wat ongelukken gebeuren met zo’n apparaat. Wij geven de meestvoorkomende oorzaken. Handig om dat soort ellende te voorkomen.

Hoe de Eyjafjallajökull roet in je vakantie gooit

vulkaan
Op 15 april is het exact 4 jaar geleden dat de IJslandse vulkaan Eyjafjallajökull (what’s in a name) het vliegverkeer in Europa dagenlang stillegde. Het gevolg was dat veel vakanties in het honderd liepen door annuleringen. Wij vertellen je meer over de annuleringsverzekering. Bijvoorbeeld op welke momenten deze onmisbaar is en wat je precies terugkrijgt bij een annuleringsgevalletje.

Johan Cruijff is jarig en dat vieren wij

jc
Onze Catalaanse verlosser viert op 25 april zijn 67e verjaardag. Wij hebben Hem uitgenodigd om op Zijn onnavolgbare wijze een aantal veelgestelde vragen te beantwoorden. Dit geheel ter leering, maar natuurlijk ook ter vermaeck.

En waarover zou jij graag meer willen lezen?

[poll id=”12″]

You may also like...

19 Responses

 1. R. Frank zegt:

  Op zich leuk van opzet, maar ik mis een kop, middenstuk en een staart. Waarom deze website en wat is de uiteindelijke bedoeling?

 2. Lars zegt:

  Hoi R. Frank,

  Op deze pagina leggen we uit waarom wij bloggen: http://van.zelf.nl/over-ons/

  Wij willen mensen inspireren, hen de dag laten plukken. Dat doen we door een groot aantal artikelen te publiceren. En dat allemaal om hen op een andere manier met ons in contact te laten komen dan de geijkte banners op internet of het contact bij een schademelding, een wijziging of het afsluiten van een verzekering.

  Jij leeft. Zelf verzekert (en blogt).

 3. Ysteege zegt:

  Ik krijg alleen maar steeds meer vragen “waarom – wat is de bedoeling – ? “

 4. vreeburg zegt:

  prijs volledege woon verzekerin

  brand
  inboedel
  aansprakelijk
  recht bijstand

  • Eva zegt:

   Hoi heer/mevrouw Vreeburg,

   U kunt uw premie zelf berekenen via http://www.zelf.nl. Door de gegevens in te vullen wordt de premie direct getoond. Ook is het mogelijk om verschillende verzekeringen tegelijk te berekenen.
   Mocht u er op de website niet uitkomen kunt u bellen met de klantenservice via tel.nr 072-51 80 160. Zij kunnen telefonisch en vrijblijvend een premieberekening voor u maken.

   Met vriendelijke groet,

   Eva

 5. A. van Soest zegt:

  Ben je ook verplicht om jaarlijks het autoalarm te laten keuren, bijvoorbeeld met de APK keuring

  • Eva zegt:

   Hoi heer/mevrouw van Soest,
   In de algemene voorwaarden wordt gesproken over een goedgekeurd en functionerend SCM (Stichting Certificering Motorrijtuigbeveiliging) beveiligingssysteem. Als een SCM beveiligingssysteem wordt goedgekeurd door een erkend inbouwbedrijf ontvangt de eigenaar van de auto een certificaat. Dit certificaat kent een geldigheidsduur (meestal 12 maanden). Er zal dus (jaarlijks) een herkeuring nodig zijn om het certificaat geldig te houden. Mocht er geen (geldig) certificaat aanwezig zijn, voldoet de auto niet aan de gestelde beveiligingseisen. Dit zal gevolgen hebben voor de uitkering in geval bij inbraak of diefstal.
   Mocht je nog vragen hebben dat hoor ik het graag!

   Met vriendelijke groet,

   Eva

 6. Dirk Franssens zegt:

  Graag zou ik meer willen weten welke mogelijkheden er zijn om je als ZZP-er goed te verzekeren in algemene zin en in het bijzonder verzekeringen tegen ziekte en langdurige arbeidsonschiktheid en pensioenopbouwmogelijkheden.

  • Eva zegt:

   Beste Dirk,

   Bedankt voor uw interesse in Zelf.
   Wij verkopen (nog) geen verzekeringen voor ZZP’ers. Ons moederbedrijf REAAL doet dat wel, inclusief advies van een financieel adviseur bij u in de buurt. Dit advies is niet gratis maar wordt via de jaarlijkse premie verrekend. Meer informatie over de zakelijke verzekeringen van REAAL vindt u op deze pagina.

   Met vriendelijke groet,

   Eva

 7. E Coppelmans zegt:

  Met de beste wensen,………..maar ben van alle kanten verzekerd, en hoop en nimmer aanspraak op hoeven doen,
  Hé jullie zijn al goed met een lage premie !!!!!!
  Verder weet ik niet veel van jullie, als er schade is of zo.
  groeten, fam Coppelmans.

 8. Jg zegt:

  Geforceerde poging om met nieuwe hypes mee te doen. Alleen doen als het meerwaarde biedt. Zie ik nu niet.

 9. chris bakker zegt:

  Allo Zelf en zo,
  Ben zelf geïnteresseerd in praktijk voorbeelden hoe u als verzekeraar omgaat met ingediende schade meldingen. Persoonlijk denk ik dat als het redelijk en billik is, dat zelf binnen de afspraak valt, u over gaat tot het vergoeden van de schade. Stel ik heb een reisje geboekt met overnachtingen voor ons zelf (2 personen), de uit huis wonende kinderen + aanhang (4 personen) en 4 kleinkinderen.Als om reden één van deze mensen niet mee kan (reden bijv. medisch e.d.) of de reis moet eerder worden afgebroken, kom ik dan in aanmerking voor een vergoeding en wat is dan de hoogte hier van? Dat wil zeggen wordt de totaal gemaakte / reeds betaalde kosten vergoed?
  Met vriendelijk groet

  • Eva zegt:

   Hoi Chris,

   Bedankt voor uw vraag.
   Omdat het antwoord op uw vraag van verschillende factoren afhankelijk is heb ik u via de e-mail een uitgebreide toelichting gestuurd. Tevens heb ik Lars gevraagd of hij een artikel kan schrijven over dit onderwerp zodat andere lezers met deze vraag ook geholpen worden.
   Met vriendelijke groet,

   Eva

 10. G Verschoor zegt:

  Als je de krant leest of als je de tv nieuws avonds kijk ben
  je bang om oud te worden met deze regering!

  G Verschoor

 11. U schoonderbeek zegt:

  De taal van het leven wordt gesproken door het lichaam.
  Wanneer er hier problemen zijn heeft degene de werking van het leven nog niet begrepen.
  Dit vind zijn oorzaak in talloze momenten waarin men iets heeft meegemaakt of zelf heeft gedaan die niet begrepen of verwerkt zijn.
  Hierdoor spreekt het leven tot die mens om zijn gedachten bij te sturen naar een zuivere vorm van onvoorwaardelijke liefde.
  Daar degene dat zelf niet doorheeft krijgt hij/zij deze tekenen van het leven zelf als hulpmiddel.
  Maar dan begint de zoektocht en wie kan je dan werkelijk helpen,wie begrijpt je en wie geeft jou de inzichten die jezelf dient op te pikken,en niet onbelangrijk wie vertrouw je genoeg om jezelf bloot te geven zodat je het probleem aan het licht brengt.
  Dit is waar we aan mogen werken willen we ons leven en daarmee onze aarde beschermen.
  Hierover wil ik graag met jullie van gedachten wisselen.

  Wens jullie een gezond weekend,
  U schoonderbeek

 12. henk timmermans zegt:

  Goedemorgen, Ik heb jaren schadevrij gereden, maar door een echtscheiding heb ik de laatste vijf geen auto gehad. Dus krijg ik geen noclaim want mijn schade vrije jaren zijn vervallen. Dat moet beter kunnen. Er moeten voor u andere manieren zijn om te verwachten dat ik een veilige rijder ben. Niet alleen de recente historie zou moeten tellen voor de noclaim, maar ook andere zaken. Leeftijd. Woonplaats. Opleiding. Kunnen we daar eens over brainstormen?
  Groeten

 13. henk timmermans zegt:

  Ik heb jaren schadevrij gereden, maar door een echtscheiding heb ik de laatste jaren niet gereden. Dus heb ik geen noclaim meer. Dat moet anders kunnen. Er zijn toch meer factoren waardoor u kunt verwachten dat een klant een veilige rijder is. Leeftijd, opleiding, postcode, salaris. Daarover wil ik graag s brainstormen met u.

  • Eva zegt:

   Meneer Timmermans,

   Ik heb u vandaag een e-mail gestuurd naar aanleiding van uw reactie.

   Met vriendelijke groet,

   Eva

 14. Mar zegt:

  Misschien eens een openbare zwarte lijst aanleggen van sommige schadebedrijven. Ik heb er al eentje: Auto Poppe (Zeeland).