uitlenen auto verzekering

Een auto uitlenen, hoe werkt dat met de verzekering?

De zomervakantie staat voor de deur maar een auto misschien niet. Een auto lenen, van familie of van een vriend, kan een uitkomst zijn. Maar hoe werkt dat qua verzekering? We leggen deze vraag voor aan Robin, als productmanager sleutelt hij regelmatig onder de motorkap van onze verzekeringen.

Situatie 1: een vriend wil zijn auto uitlenen

Stel, je hebt geen auto en je leent een auto van een vriend. Je bent van plan om drie weken met de auto naar Frankrijk te gaan.

Robin: “Jij of je vriend (de eigenaar van de auto) hoeft niets te melden. Als je tijdens een vakantie een auto leent ben je voor een verzekeraar geen regelmatige bestuurder.”

Situatie 2: je gaat je auto uitlenen aan je dochter

Stel, je hebt een dochter die zelf geen auto voor de deur heeft staan. Ze wil met een auto op vakantie en besluit die van jou te lenen. Omdat je nog een andere auto hebt, vind je dit geen probleem.

Robin: “Hier geldt hetzelfde: er hoeft richting verzekeraar niets gemeld te worden. Als je dochter de auto niet even vaak of vaker dan jij gebruikt is ze geen regelmatige bestuurder. Is je dochter jonger dan 25 dan geldt overigens wel een eigen risico van maximaal € 500 als ze brokken maakt.”

Verder nog tips?

“Neem het kentekenbewijs mee. Verder zou je nog een kort briefje van de eigenaar mee kunnen nemen. Heb ik vroeger zelf ook wel eens gedaan bij het lenen van een auto van een vriend.”

Heb je binnenkort je eigen auto maar nog geen verzekering?

Dan helpen we je graag verder. Check de scherpe premie van onze autoverzekering.

Iwan

Iwan is copywriter voor Zelf. Dat schrijven doet hij het liefst vanaf een toetsenbord. Vandaar dat zijn vrouw op vakantie de ansichtkaarten schrijft. In zijn vrije tijd doet hij John McEnroe na of leest hij dikke boeken.

You may also like...