autoverkocht

Auto verkocht? Laat je het mijn collega ook even weten?

Het vrijwaringsbewijs lijkt op het eerste gezicht een onschuldig stukje papier. Maar schijn bedriegt. Dit kassabonachtige stukje papier geldt als bewijs dat het kenteken van een auto niet meer op je naam staat. Iets dat we graag van je willen weten.

Vergeten…

In de praktijk merken we geregeld dat een klant na verkoop van zijn auto vergeet om de verzekering stop te zetten of te pauzeren. Vaak is er al meerdere maanden premie afgeschreven, zelfs een jaar komt zo nu en dan voor. Boos neemt de klant contact met ons op. Dat is eenvoudig te voorkomen door ons even op de hoogte te brengen. Dat kan telefonisch, per post of per e-mail.

Ga je binnenkort je auto verkopen?

-Bel de klantenservice (072 – 5 180 160) van Zelf direct na vrijwaring. Mijn collega van de klantenservice beëindigt je autoverzekering op dezelfde dag.
-Geen tijd om te bellen? Stuur ons binnen 14 dagen het nieuwe vrijwaringsbewijs. Je verzekering stopt een dag na de datum die op het vrijwaringsbewijs staat vermeld.
-Ben je toch vergeten om ons te informeren? Stuur het vrijwaringsbewijs en we stoppen je autoverzekering op de dag dat we je bewijs hebben ontvangen.

Nieuw kentekenbewijs, nieuw vrijwaringsbewijs

Sinds 2014 heeft het kentekenbewijs het uiterlijk van een bankpasje: er zit een chip op en hij past in je portemonnee. Ook het vrijwaringsbewijs heeft een extreme make-over ondergaan. Het heeft nu het uiterlijk van een kassabon. Een fragment zie je hiernaast afgebeeld.
Tip: stuur ons de hele bon.

Bewijs van warrigheid

Een paar jaar geleden ging het bij mij niet helemaal goed. Ik moest eindeloos geduld hebben in de lange rij op het postkantoor (als je vindt dat tegenwoordig alles zo snel gaat, moet je voor de gein eens in een rij op het postkantoor gaan staan). Eenmaal buiten dacht ik dat ik het allemaal goed had geregeld. Totdat ik twee weken later de papieren in mijn bus kreeg. Daarop las ik dat ik niet mijn auto maar mijn motor had overgeschreven. Daarom deze tip: stop nooit kentekenbewijzen van twee voertuigen in hetzelfde mapje.

Zelf

Jij leeft. Zelf verzekert.

You may also like...