Auto wordt ook gebruikt als kleedkamer en kantoor

Het gevaar van bellen achter het stuur is voor de meeste autorijders duidelijk. Maar dat weerhoudt de meesten er blijkbaar niet van om de auto te gebruiken als kleedkamer of kantoor. Dit blijkt uit onderzoek van headset fabrikant Jabra, zo meldt de Telegraaf.nl.

Bah…

Gevaarlijk

Wie niet hands-free belt achter het stuur, kan een flinke bekeuring krijgen. Andere activiteiten in de auto zijn niet bij wet verboden, zoals omkleden of computeren achter het stuur. Toch is dat minstens zo gevaarlijk en doen automobilisten dit massaal.

Diverse activiteiten in de auto

Het onderzoek van Jabra is uitgevoerd onder 1800 autorijders in Amerika, Engeland, Frankrijk, Duitsland, Rusland en Japan. Ruim 33% van de ondervraagden gaf toe zich wel eens om, uit of aan te kleden achter het stuur. Andere activiteiten die gedaan worden in de auto:
– 72% eet wel eens in de auto
– 28% stuurt wel eens een sms
– Er wordt achter het stuur druk gelezen en gemaild
– Vrouwen werken regelmatig hun make-up bij
– 5% van de mannen scheert zich wel eens
– 15% heeft wel eens seks gehad tijdens het rijden
– 33% van de mensen zoent wel eens achter het stuur

Bah…

Waarschijnlijk worden auto’s ook niet echt vaak schoon gemaakt, want de Britse keten benzinestations Jet liet 250 auto’s controleren en kwam tot de conclusie dat een auto gemiddeld 330.000 keer meer bacteriën bevat dan een toiletpot. De Britse variant van Opel (Vauxhall) was het meest smerig, gevolgt door Audi en Volvo. Ook bleken mensen in rode auto’s meer vuil te verzamelen dan personen in een andere kleur auto.

Tot 30% korting bij Zelf.nl!

Vanaf de introductie van Zelf.nl in oktober 2008 verstrekken wij forse kortingen (tot wel 30%) op onze autoverzekering. Bij Zelf.nl krijgt u dus al twee jaar lang een substantieel lagere premie, zonder dat dit ten koste gaat van de dekkingen of van de snelle service. Vergelijk zelf en bereken snel uw premie!

You may also like...

1 Response

  1. 26-05-2010

    […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Raymond Stoker, Zelf Verzekeringen. Zelf Verzekeringen heeft gezegd: Auto wordt ook gebruikt als kleedkamer en kantoor http://tinyurl.com/36va5yg […]