Autogasrijders.nl

Op de marketingafdeling van Zelf.nl werkt een fanatieke LPG-rijder. Zijn blog autogasrijders.nl is op internet een grote bron van informatie over autorijden op gas. Nu het voorjaar en de vakantieperiodes aanbreken laat Eric weten dat u ook in het buitenland autogas kunt rijden.

LPG: goedkoper en schoner

Eric Streefland werkt bij Zelf.nl voor Marketing & Business Intelligence. Hij rijdt al jaren op autogas. Hoe is dat zo gekomen? “Ik ben opgegroeid met een vader die in 1977 op LPG ging rijden. Toen ik zelf in 1989 m’n eerste auto kocht koos ik ook voor LPG in verband met het aantal kilometers per jaar. Daarna heb ik nog drie auto’s op LPG gereden en een op benzine. Niet iedere auto is geschikt om op LPG te rijden. Het kiezen van een geschikt merk en type op LPG is dus belangrijk. Het mooie van LPG is dat het aan de pomp relatief goedkoop en tevens schoner is dan bezine of diesel. Je betaalt wel iets meer aan wegenbelasting en de kosten van het inbouwen van de installatie, maar dit verdien je met tanken wel weer terug.” Wonend in Friesland en werkend in Noord-Holland maakt hij elke werkdag behoorlijk wat kilometers. Het voordeel haalt hij er dus snel uit.

LPG in het buitenland

LPG is ook in het buitenland steeds beter verkrijgbaar. Er bestaat een speciale LPG-gids waarin u kunt opzoeken waar u in het buitenland terecht kunt voor LPG. Deze gids is verkrijgbaar bij de meeste grotere benzinestations en kost ongeveer € 20. Dit is een gids die eigenlijk standaard in uw auto hoort te liggen wanneer u met uw LPG-auto naar het buitenland vertrekt.

Eric schrijft hierover op zijn blog: “De voorzieningen voor auto’s op autogas in het buitenland worden steeds beter. In België en Italië bestaat traditioneel al een groot netwerk van tankstations die autogas verkopen. In andere landen neemt het aantal LPG-verkooppunten snel toe. In landen als Italië en Groot-Brittannië is autogas zo populair, dat autofabrikanten bepaalde typen auto’s af-fabriek van een autogasinstallatie voorzien. Merken als Renault, Peugeot, Ford en Vauxhall (bij ons bekend als Opel) behoren op dit gebied tot de voorlopers. In de meeste Europese landen kunt u zonder problemen op autogas rijden.”

LPG-nippels

Verschillen met tanken

Gaat u naar het buitenland met een LPG-tank? Hou er dan wel rekening mee dat de manier van tanken anders kan zijn dan in Nederland. De afbeelding op deze pagina geeft een overzicht van de verschillende koppelingen in de diverse landen.

Volg Eric

U kunt Eric’s bevindingen over LPG volgen op zijn blog en op Twitter.

Ook goed verzekerd op reis

Het maakt niet uit of u met de auto of met het vliegtuig op vakantie gaat. Een goede reisverzekering is geen overbodige luxe. Zelf.nl biedt een uiterst voordelige Doorlopende Reisverzekering. Hierbij kunt u ook nog uitgebreide aanvullende dekkingen afsluiten, zodat u voor elk type vakantie optimaal verzekerd bent . Bereken uw premie op Zelf.nl!

You may also like...