Autoschades door weersomstandigheden het meest in de zomer?

Vraag aan tien mensen in uw omgeving in welk jaargetijde de meeste autoschades ontstaan door weersomstandigheden en de meeste zullen hier de winter noemen, met de herfst als goede tweede. Bijna niemand zal aan de zomer denken, wanneer vernietigende hagelbuien hun werk doen. Het blijkt namelijk dat veruit de meeste autoschades door weersomstandigheden in de zomermaanden ontstaan. Dit blijkt uit eigen onderzoek van Zelf.nl.

Zomermaanden, schademaanden

In de zomermaanden mei tot en met augustus ontstaan de meeste schades door slecht weer. In juni ligt dit aantal bijna twee keer zo hoog als in januari, een maand die vaak wordt geteisterd door ijzel, sneeuwbuien en meer van dat soort ongein. Toch staat januari slechts op de vierde plaats als het om het aantal schadegevallen gaat dat direct te wijten is aan het weer. Mei, juni en juli zijn de beste of liever de slechtste schademaanden van het jaar. Ruim 70% van de schadegevallen ontstaat in deze maanden.

Hagelschade nummer 1

Hagelschade is de absolute doodsvijand van onze geliefde heilige koeien. Hagelstenen (die makkelijk zo groot als kippeneieren kunnen worden) hebben een verwoestende werking op het dunne blik van auto’s en de laklaag. Autospuiters en uitdeukbedrijven hebben wat dat betreft dan ook een toptijd in de zomer. Een heel eind achter hagelschade kwakkelen de autoschades die ontstaan zijn door storm. Vooral in januari, maar ook in juli zorgen stormen voor een toename van het aantal autoschades.

Autoschades door weersomstandigheden gedekt?

Gelukkig worden autoschades door weersomstandigheden keurig gedekt door de autoverzekering van Zelf.nl. Tenminste, als u dan wel een WA+ Beperkt of Volledig Casco dekking heeft gekozen. Lees meer over dekkingen van onze autoverzekeringen in de polisvoorwaarden. Een autoverzekering berekenen kan natuurlijk ook.

You may also like...