Autoverzekering vergelijken: ANWB

Het is weer donderdag. Tijd om onze autoverzekering te vergelijken met die van een ander. Met deze vergelijking krijgt u een beter beeld van alle verzekeraars die Nederland rijk is. De premies en andere zaken in deze vergelijking worden vergeleken aan de hand van de websites van de verzekeraars. Deze week een vergelijking tussen de autoverzekering van Zelf.nl en die van ANWB.

In de autoverzekering vergelijken van deze week kijken we naar de verzekering voor een Toyota Yaris uit 2008. We kiezen voor een WA+ Volledig Casco (all risk) autoverzekering. De verzekeringsnemer komt uit Zeeland, is 60 jaar, vrouw en heeft meer dan tien schadevrije jaren. Zij wil geen eigen risico. De verzekeringsnemer is lid van de ANWB en ontvangt dus standaard 5% korting op hun autoverzekering.

Zelf.nl ANWB
Maandpremie (anwb = incl. 5% korting) € 24,97 € 35,78
Jaarpremie € 285,37 (incl. 5% korting) € 408,81
Inzittendenverzekering € 4,56 per maand € 4,17 per maand
Rechtsbijstand € 3,46 per maand € 1,67 per maand
Accessoires standaard meeverzekerd? Ja, tot € 1000 Ja, tot € 2500

Alle prijzen zijn inclusief 9,7% assurantiebelasting.

Het verschil in premie per jaar is meer dan € 125. Bij Zelf.nl zijn uw accessoires standaard tot € 1000 meeverzekerd, zonder extra kosten. Bij ANWB zijn uw accessoires ook standaard meeverzekerd en wel tot € 2500, wat dan weer voor hen spreekt. Niettemin bent u bij Zelf.nl sowieso een stuk goedkoper uit. Tijd om over te stappen?

Premie autoverzekering berekenen. Bekijk zelf hoeveel voordeliger dan AWNB wij zijn. Lees ook de polisvoorwaarden (pdf) van onze autoverzekering.

Ook autoverzekering vergelijken? Wij publiceren wekelijks een nieuwe autoverzekering vergelijking.

You may also like...