Autoverzekering vergelijken: Centraal Beheer Achmea vs Zelf.nl

In deze rubriek vergelijken we onze autoverzekering met die van een andere verzekeraar. Hierdoor krijgt u een beter beeld van het verzekeringslandschap in Nederland. De premies in deze vergelijking worden berekend aan de hand van de websites van Zelf.nl en in dit geval Centraal Beheer Achmea.

Dat Zelf.nl voordelig is, weet u natuurlijk al, maar weet u ook in welke zaken wij ons nog meer onderscheiden? Zo kijken we in deze rubriek niet alleen naar de prijs van een autoverzekering, maar ook naar bijvoorbeeld het verschil in polisvoorwaarden.

In de autoverzekering vergelijken van deze week kijken we naar de verzekering voor een Volvo V50 1.8 uit 2008. We kiezen ervoor om een WA+ volledig casco (All Risk) verzekering met eigen risico voor deze auto af te sluiten. De verzekeringsnemer komt uit Brabant, is 48 jaar, vrouw en heeft meer dan vijftien schadevrije jaren. We vergelijken de autoverzekering van Zelf.nl met die van Centraal Beheer Achmea.

  Zelf.nl Centraal Beheer Achmea
Maandpremie € 41,69 € 42,37
Bagage meeverzekerd?* Ja, met Inzittendenbescherming (€ 4,56 extra) tot €5.000,- Ja, tot € 250,-
No-claim korting 80% 75%
No-claim bescherming mogelijk Nee Ja

* bagage kan ook verzekerd zijn door uw . Zie de polisvoorwaarden aldaar.
Een half jaar geleden was onze premie nog flink lager die van Centraal Beheer Achmea. Inmiddels ontlopen ze elkaar niet veel meer, al scheelt het op jaarbasis toch al ruim dertig euro. Niettemin bieden wij een hogere no-claimkorting en is voor een kleine € 4,56 per maand extra uw bagage tot 5 duizend euro meeverzekerd.

Ook premie autoverzekering berekenen? Binnen vijf minuten weet u alles.

You may also like...