Autoverzekering vergelijken: Ditzo

Het is weer maandag. Tijd om onze autoverzekering te vergelijken met die van een ander. Met deze vergelijking krijgt u een beter beeld van alle verzekeraars die Nederland rijk is. De premies en andere zaken in deze vergelijking worden vergeleken aan de hand van de websites van de verzekeraars. Deze week vergelijken we de autoverzekering van Zelf.nl met die van Ditzo.

In de autoverzekering vergelijken van deze week kijken we naar de verzekering voor een BMW 320i uit 2006. We kiezen voor een WA+ verzekering. De verzekeringsnemer komt uit Limburg, is 38 jaar, man en heeft zes schadevrije jaren.

  Zelf.nl Ditzo
Maandpremie € 33,20 € 44,54
Jaarpremie € 379,41 (incl. 5% korting) € 534,48
Eenmalige poliskosten € 9,70 € 0,00 (geen poliskosten)
No-claimbeschermer Nee Ja
Dagelijks opzegbaar Ja Ja

Alle prijzen zijn inclusief 9,7% assurantiebelasting.

Het verschil in premie spreekt boekdelen. De maandpremie van Ditzo is meer dan 34% hoger dan die van Zelf.nl. Kijken we naar de premie per jaar (dan geeft Zelf.nl een korting van 5%), dan loopt het verschil zelfs nog hoger op. Ditzo is bijna 41% duurder per jaar. Een verschil van een dikke 150 euro per jaar is niet gek. Bedenk eens wat u daarmee kunt doen.

Doekje voor het bloeden is de eenmalige poliskosten, die Ditzo niet rekent. De no-claimbescherming van Ditzo (niet achteruit gaan in premiekorting bij schade), lijkt handig, maar is het niet. Lees meer over no-claimbescherming.

Premie autoverzekering berekenen. Ditzo is dagelijks opzegbaar. Bekijk zelf hoe voordelig wij zijn. Lees ook de polisvoorwaarden (pdf) van onze autoverzekering.

Ook autoverzekering vergelijken? Wij publiceren wekelijks een nieuwe autoverzekering vergelijking.

You may also like...