Autoverzekering vergelijken: FBTO

Het is weer maandag. Tijd om onze autoverzekering te vergelijken met die van een ander. Met deze vergelijking krijgt u een beter beeld van alle verzekeraars die Nederland rijk is. De premies en andere zaken in deze vergelijking worden vergeleken aan de hand van de websites van de verzekeraars. Deze week vergelijken we de autoverzekering van Zelf.nl met die van FBTO.

In de autoverzekering vergelijken van deze week kijken we naar de verzekering voor een Alfa Romeo 159 2.2 JTS uit 2007. We kiezen voor een WA+ autoverzekering. De verzekeringsnemer komt uit Zeeland, is 33 jaar, man en heeft vijf schadevrije jaren. Hij wil geen eigen risico.

  Zelf.nl FBTO
Maandpremie € 37,33 € 45
Jaarpremie € 426,60 (incl. 5% korting) € 540,01
No-claim beschermer? Nee Ja, kost € 51 per jaar extra
Accessoires meeverzekerd? Standaard tot € 1000 Nee
Ongevallen inzittenden € 52,05 per jaar extra € 19,95 per jaar extra

Alle prijzen zijn inclusief 9,7% assurantiebelasting.

Het verschil in premie per jaar is een slordige € 120. Dat is niet misselijk. Kijken we naar de extraatjes die FBTO biedt, zoals een goedkopere inzittendenbescherming en een no-claimbeschermer, dan wordt het verschil ietwat kleiner. Helaas is een no-claimbeschermer niet zo mooi als het lijkt. De inzittendenbeschermer van FBTO is dan wel weer een stuk goedkoper, maar bij Zelf.nl is uw hond of kat ook meeverzekerd.

Premie autoverzekering berekenen. Bekijk zelf hoeveel voordeliger dan FBTO wij zijn. Lees ook de polisvoorwaarden (pdf) van onze autoverzekering.

Ook autoverzekering vergelijken? Wij publiceren wekelijks een nieuwe autoverzekering vergelijking.

You may also like...