Autoverzekering vergelijken: Interpolis

Het is weer maandag. Tijd om onze autoverzekering te vergelijken met die van een ander. Met deze vergelijking krijgt u een beter beeld van alle verzekeraars die Nederland rijk is. De premies en andere zaken in deze vergelijking worden vergeleken aan de hand van de websites van de verzekeraars. Deze week een glasheldere vergelijking tussen de autoverzekering van Zelf.nl en die van Interpolis.

In de autoverzekering vergelijken van deze week kijken we naar de verzekering voor een gifgroene Renault Megane 1.5 Grand Tour uit 2009. We kiezen voor een WA+ Volledig Casco (All Risks) autoverzekering. De verzekeringsnemer komt uit Drenthe, is 54 jaar, man en heeft elf schadevrije jaren. Hij wil geen eigen risico.

  Zelf.nl Interpolis
Maandpremie € 35,22 € 44,73
Jaarpremie € 402,46 (incl. 5% korting) € 536,76
Inzittendenbescherming € 52,04 per jaar € 37,80 per jaar
No-claim beschermer? Nee Ja, kost € 56,64 per jaar extra

Alle prijzen zijn inclusief 9,7% assurantiebelasting.

Het verschil in premie per jaar is een ruime € 130. Kijken we naar de extraatjes die Interpolis biedt, zoals een goedkopere inzittendenbescherming en een no-claimbeschermer, dan wordt het verschil ietwat kleiner. De no-claimbeschermer van Interpolis is zó speciaal, dat ze deze als een geregistreerd handelsmerk hebben neergezet (te zien aan de ® bij de naam “Interpolis No-Claim Garantie”). Dat klinkt allemaal heel erg mooi, maar helaas is een no-claimbeschermer niet zo mooi als het lijkt. De inzittendenbeschermer van Interpolis is dan wel weer een stuk goedkoper, maar bij Zelf.nl is uw hond of kat ook meeverzekerd.

Premie autoverzekering berekenen. Bekijk zelf hoeveel voordeliger dan Interpolis wij zijn. Lees ook de polisvoorwaarden (pdf) van onze autoverzekering.

Ook autoverzekering vergelijken? Wij publiceren wekelijks een nieuwe autoverzekering vergelijking.

You may also like...

1 Response

 1. Henk zegt:

  Goedemiddag,

  Ik zag op een zelf.nl polis dat er bij de ongevallennzittendenverzekering (inzittendenbescherming)assurantiebelasting in rekening werd gebracht.

  Klopt dat wel?

  gr
  Henk