Autoverzekering vergelijken: Zelf.nl, Ditzo en FBTO test

Het is weer zo ver: een autoverzekering vergelijken doen we om u als strenge, kritische verzekeringsnemer tegemoet te komen. U wilt tenslotte het beste voor de laagste prijs. Dat is een aanname die wij veilig kunnen doen; we kunnen in ieder geval niet voorstellen dat u het slechtste wilt voor de hoogste prijs.

Op welke punten wordt een autoverzekering vergeleken?

Een autoverzekering vergelijken doen we niet zomaar. Het gaat niet alleen om de laagste premie voor een autoverzekering, maar ook om de voorwaarden waaronder die verzekering wordt aangeboden. Zo kijken we ook naar zaken als extra dekkingen, opzegtermijn, eigen riscio en andere zaken.

Wie vergelijken we en hoe doet Zelf.nl dat?

Deze week vergelijken we de autoverzekering van Ditzo en de autoverzekering van FBTO met die van ons. De premieberekening doen wij aan de hand van Independer.nl. Zij bieden een mooi overzicht van alle zaken die van belang zijn bij het afsluiten van een verzekering. Heeft Zelf.nl de beste autoverzekering voor de laagste prijs?

Welke auto gaan we verzekeren en voor wie is de verzekering bedoeld?

We gaan een autoverzekering afsluiten voor een BMW 320Ci Executive uit 2006. Deze BMW heeft een cataloguswaarde van ruim 40 duizend euro. De verzekeringsnemer komt uit Weert, Limburg, is 38 jaar en heeft nog maar 6 schadevrije jaren, maar heeft wel het roze papiertje op z’n achttiende gehaald. Er wordt gekozen voor een WA+ verzekering met zo weinig mogelijk eigen risico.

Genoeg eromheen gepraat. Wie is de beste?

Bij Zelf.nl betaalt de bovenstaande persoon € 161,90 minder premie per jaar voor een BMW 320 Ci

Het bovenstaande staatje laat aan duidelijkheid niets te wensen over. Zeker niet in premie. Het scheelt simpelweg meer dan € 160 meer aan verzekeringspremie bij Ditzo of FBTO. Dat is geen kattendrek. Leuk feitje om te vermelden is dat Independer ook minpunten toont bij het vergelijken op polisvoorwaarden. Bij Zelf.nl worden die niet gevonden door de vergelijker.

Bij Ditzo of FBTO (tegen betaling) krijgt u een no-claimbeschermer. Dat is iets dat Zelf.nl niet heeft. Het cijfer dat klanten aan ‘hun’ verzekeraar geeft is bij Ditzo hoger dan bij Zelf.nl, waarvan akte. Ook de polisvoorwaarden van Ditzo scoren hoog. Netjes! Toch steekt Zelf.nl met kop en schouders (en borstkas, middel en knieën) boven de vergelijkende verzekeraars uit. Ook in deze vergelijking.

Ook premie autoverzekering berekenen?

Premie autoverzekering berekenen. Ditzo is dagelijks opzegbaar. Bekijk zelf hoe voordelig wij zijn. Lees ook de polisvoorwaarden (pdf) van onze autoverzekering.

Ook autoverzekering vergelijken? Wij publiceren wekelijks een nieuwe autoverzekering vergelijking.

You may also like...