Autoverzekering vergelijken: Zelf.nl vs Onna-onna

In deze wekelijkse rubriek vergelijken we onze autoverzekering met die van een andere verzekeraar. Hierdoor krijgt u een beter beeld van het verzekeringslandschap in Nederland. De premies in deze vergelijking worden berekend aan de hand van de websites van Zelf.nl en in dit geval Onna-onna, de vrouwenverzekering mét handtasdekking.

Dat Zelf.nl voordelig is, weet u natuurlijk al, maar weet u ook in welke zaken wij ons nog meer onderscheiden? In deze rubriek kijken wij niet alleen naar de prijs van een autoverzekering, maar ook naar bijvoorbeeld het verschil in polisvoorwaarden.

In de autoverzekering vergelijken van deze week kijken we naar de verzekering voor een Suzuki Swift 1.3 uit 2006. We kiezen ervoor om een WA+ beperkt casco verzekering zonder eigen risico voor deze auto af te sluiten. De verzekeringsnemer komt uit Zuid-Holland, is 26 jaar, vrouw (uiteraard) en heeft vier schadevrije jaren. We vergelijken de autoverzekering van Zelf.nl met die van Onna-onna.

  Zelf.nl Onna Onna
Maandpremie € 22,50 € 24,38
Jaarpremie € 257,21 € 292,56
Maximale no-claimkorting 80% 80%
Na hoeveel jaar max. no-claimkorting? 9 schadevrije jaren 6 schadevrije jaren
Inzittendenverzekering € 4,56 € 3,33
Accessoires meeverzekerd? Standaard tot € 1000 Niet standaard. € 1000 kost € 0,91 per maand extra

Alle prijzen zijn per maand en inclusief 9,7% assurantiebelasting.

Leuk hoor, zo’n speciale autoverzekering voor vrouwen, maar wat heeft u er nou echt aan? Handtasdekking? Dit geldt alleen als uw handtas wordt gestolen terwijl u in de buurt van uw auto was. Bij Onna-onna zit u sneller op de maximale no-claimkorting, maar dat maakt de premie niet lager dan die van Zelf.nl. Sterker nog, zelfs na negen schadevrije jaren bent u nog steeds goedkoper uit bij Zelf.nl. Zo houdt u geld over voor een nieuwe handtas. Leuk toch?

Overigens moet er wel gezegd worden dat de polisvoorwaarden van Onna-onna uitblinken in duidelijkheid. Petje af daarvoor.

Deze autoverzekering vergelijken hebben wij al eerder gedaan. Ook toen kwam Zelf.nl met de laagste premie uit de bus.

Premie autoverzekering berekenen Laat u verrassen door het voordeel dat wij bieden.

Ook autoverzekering vergelijken? Wij publiceren wekelijks een nieuwe autoverzekering vergelijking.

You may also like...