Autoverzekering vergelijken: Zelf.nl vs Univé *update*

In deze rubriek vergelijken we onze autoverzekering met die van een andere verzekeraar. Hierdoor krijgt u een beter beeld van het verzekeringslandschap in Nederland. De premies in deze vergelijking worden berekend aan de hand van de websites van Zelf.nl en in dit geval Univé.

Dat Zelf.nl voordelig is, weet u natuurlijk al, maar weet u ook in welke zaken wij ons nog meer onderscheiden? Zo kijken we in deze rubriek niet alleen naar de prijs van een autoverzekering, maar ook naar bijvoorbeeld het verschil in polisvoorwaarden.

In de autoverzekering vergelijken van deze week kijken we naar de verzekering voor een Volkswagen Golf 1.6 uit 2006. We kiezen ervoor om een WA+ verzekering zonder eigen risico voor deze auto af te sluiten. De verzekeringsnemer komt uit Noord-Holland, is 31 jaar, man en heeft 6 schadevrije jaren. We vergelijken de autoverzekering van Zelf.nl met die van Univé.

Zelf.nl Univé
Maandpremie € 20,91 € 30,32
Eenmalige poliskosten € 9,32 € 7,47
Dagelijks opzegbaar Ja Nee, 1 maand
No-claimbescherming mogelijk? Nee Nee*

UPDATE 10 april 2012: *) Eerst stond hier dat Univé wél een no-claimbescherming heeft. Dit blijkt niet het geval. Dit is daarom aangepast.

Zoals u kunt zien is Zelf.nl een stuk voordeliger. We bieden dan geen no-claimbescherming (een concept dat sowieso vraagtekens oproept), maar over het algemeen bent u gewoon voordeliger uit bij Zelf.nl.

Deze autoverzekering vergelijken hebben wij al eerder gedaan. Ook toen kwam Zelf.nl met de laagste premie uit de bus.

Bereken snel uw eigen premie autoverzekering! Laat u verrassen door het voordeel dat wij u bieden.

Ook autoverzekering vergelijken? Een autoverzekering vergelijken doen wij regelmatig.

You may also like...

2 Responses

 1. Wouter zegt:

  Waarom roept het “concept” no-claimbescherming vraagtekens op? Mijn auto is niet bij Zelf.nl (maar ook niet bij Univé) verzekerd, maar ik heb wel een no-claimbeschermer en ben daar eigenlijk erg blij mee. Zonder no-claimbeschermer heb je vaak bij schade dat het een kwestie van rekenen is wat voordeliger is: zelf de schade betalen, of de verzekeraar laten betalen en een premieverhoging tegemoet zien. Op die manier kom je bij kleinere schade’s vaak uit op zelf betalen…en had je nou juist niet de verzekering om jezelf (zo goed als) schadeloos te stellen bij eventuele schade’s? Een autoverzekering zonder no-claimbeschermer kost je bij elke schade (hoe groot of klein dan ook) dus altijd geld. Dat levert geen financiele rust op en dat is nou juist het doel van een verzekering naar mijn mening.

  • Lars zegt:

   Beste Wouter,

   Een no-claimbeschermer zorgt ervoor dat u hetzelfde kortingspercentage houdt indien u schade heeft gereden. Dit geldt echter alleen voor de korting, maar niet voor de schadevrije jaren. Daar valt u wel in terug.

   Als u vervolgens zou willen overstappen naar een andere verzekeraar (bijvoorbeeld omdat men de premie ineens sterk verhoogt), dan merkt u wél een terugval in schadevrije jaren. Dan gaat u dus meer betalen.

   Een no-claimbeschermer geeft u financiële rust zolang alle omstandigheden hetzelfde blijven bij uw verzekeraar. Als u zich genoodzaakt ziet om over te stappen, dan merkt u dat uw keuzevrijheid beperkt wordt – en daarom kunt u vraagtekens bij een no-claimbeschermer plaatsen.