Autoverzekering vergelijken: ZLM Verzekeringen

Het is weer dinsdag. Tijd om onze autoverzekering te vergelijken met die van een ander. Met deze vergelijking krijgt u een beter beeld van alle verzekeraars die Nederland rijk is. De premies en andere zaken in deze vergelijking worden vergeleken aan de hand van de websites van de verzekeraars. Deze week een vergelijking tussen de autoverzekering van Zelf.nl en die van ZLM, de verzekeraar die alleen in Noord-Brabant en Zeeland actief is.

In de autoverzekering vergelijken van deze week kijken we naar de verzekering voor de populaire Toyota Avensis 2.0 uit 2006. We kiezen voor een WA+ Volledig Casco (All Risks) autoverzekering. De verzekeringsnemer komt uit Noord-Brabant, is 41 jaar, vrouw en heeft vier schadevrije jaren. Zij wil geen eigen risico.

  Zelf.nl ZLM Verzekeringen
Maandpremie € 73,28 € 83,71
Jaarpremie € 837,43 (incl. 5% korting) € 1080,45
Inzittendenverzekering € 52,04 per jaar € 63,63 per jaar
No-claim beschermer? Nee Ja, na tien schadevrije jaren
Accessoires standaard meeverzekerd? Ja, tot € 1000 Nee, € 1000 aan accessoires kost € 27,64 per jaar extra

Alle prijzen zijn inclusief 9,7% assurantiebelasting.

Het verschil in premie per jaar is bijna € 250. Een addertje op de website van ZLM is dat de premies die men tevoorschijn tovert als u een berekening uitvoert, zonder assurantiebelasting zijn. Dat betekent dat u bij alle bedragen even 9,7 procent moet optellen. Vooral bij een jaarpremie wordt het bedrag zo flink hoger. Bij Zelf.nl zijn uw accessoires standaard meeverzekerd, zonder extra kosten. Bovendien is onze inzittendenverzekering een stukje goedkoper dan die van ZLM Verzekeringen. ZLM Verzekeringen is alleen af te sluiten als u in Zeeland of Noord-Brabant woont.

Premie autoverzekering berekenen. Bekijk zelf hoeveel voordeliger dan ZLM Verzekeringen wij zijn. Lees ook de polisvoorwaarden (pdf) van onze autoverzekering.

Ook autoverzekering vergelijken? Wij publiceren wekelijks een nieuwe autoverzekering vergelijking.

You may also like...