ilost-stegweg

Ben je iets kwijt? Op iLost vind je het misschien weer terug

iLost is dé zoekmachine voor gevonden voorwerpen, zoals de website van iLost trots verkondigt. Met bijna 9 duizend gevonden spullen heeft de website een ruime verzameling aan voorwerpen die op hun rechtmatige eigenaar wachten. Qua verzekeren is dat een interessant gegeven. Voor spullen die teruggevonden worden, hoeft immers geen beroep te worden gedaan op de verzekering. Reden voor ons om een kop koffie met oprichter Hanneke Stegweg te drinken.

Hoe kwam je op het idee om iLost op te richten?

Ooit verloor ik een fotocamera. Om ook maar enige kans kans te maken om dat ding terug te vinden, moest ik enorm veel formulieren invullen. Dat kostte me zó veel tijd en het was zó veel gedoe, dat ik dacht: dat kan anders, beter en vooral sneller. En zo was iLost geboren.

Dat ging snel…

Nou snel, zo’n website is natuurlijk niet zomaar opgezet. Je hebt investeringen nodig, technische mensen, mensen die klanten begeleiden en natuurlijk bekendheid. Dat gaat niet over 1 nacht ijs.

Hoeveel mensen werken er dan aan iLost?

Op dit moment werken er 2 ontwikkelaars aan de voor- en achterkant van de website. We hebben 2 mensen voor sales en marketing, 1 iemand die de internationale betrekkingen onderhoudt en 1 iemand die onze klanten begeleid. Bovendien hebben we ook nog een persoon die het kantoor managet en natuurlijk ikzelf.

Achter elk gevonden of verloren voorwerp schuilt natuurlijk een smeuïg verhaal. Wat zijn de opmerkelijkste voorwerpen op jullie website?

Pfoe, dat zijn er nogal wat. We hebben een sleutel van een Porsche en ik weet zeker een hele dure bontjas, maar die zijn nooit opgehaald. We hadden ook een enorme doos met… speelgoed voor volwassenen, als je begrijpt wat ik bedoel en die is keurig netjes terug bij de rechtmatige eigenaar gekomen.

Ook een verzameling zeer specialistische medische apparatuur is bij ons beland en toen de eigenaar zich daarvoor meldde, was diegene toch wel heel erg blij en dat is geweldig.

Als ik op jullie website kijk, zie ik veel spullen die in Nederland zijn gevonden. Maar als ik nou iets in het buitenland kwijt ben geraakt?

we zijn in gesprek met buitenlandse partijen. Dus komende maanden verwachten we de eerste internationale organisaties aan te sluiten op het iLost-netwerk.

Wat doen jullie met mijn persoonlijke gegevens?

Je kunt iets volledig anoniem melden. Alleen als je ervoor kiest om elkaar een bloemetje te sturen of zo, dan kan je je gegevens achterlaten. Rijbewijs, paspoorten etc. worden automatisch zonder foto gepubliceerd. De vinder neemt een foto en is klaar. Alles wat we hebben staat online. Camera blurt vanzelf persoonlijke info.

Wat is je doel met iLost? Wereldheerschappij?

Ik ben ervan overtuigd dat over 5 jaar je niet meer hoeft te bellen en formuleren hoeft in te vullen als je iets verloren bent. Er is 1 plek waar je online naartoe gaat.
iLost wil de nieuwe standaard worden voor gevonden voorwerpen service. Het is een one-stop-shop voor iemand die iets verloren heeft.

Dus ben je iets kwijt, kijk dan eerst even op iLost

Bijna iedereen in Nederland verliest wel eens wat. 80% daarvan is iets dat gewoon vergeten wordt of uit je zak valt. Van de dingen die verloren gaan is de helft de moeite waard om het weer terug te vinden. iLost kan je daar bij helpen.

You may also like...