dronkelappen-kaeskoppenstad-2013

Op Kaeskoppenstad zie, hoor en voel je Alkmaar na de victorie op de Spanjaarden (meer dan 4 eeuwen geleden)

Spanjaarden de pan inhakken: ruim 400 jaar geleden beleefden de burgers van Alkmaar misschien de zelfde euforische gevoelens als wij gisteravond. Ook zij kregen het voor elkaar om de Spanjaarden te verslaan. Niet op vrijdag 13 juni maar op donderdag 8 oktober, in het jaar 1573 om precies te zijn. De bloeiperiode die volgde kun je dit weekend opsnuiven in het oude centrum van Alkmaar tijdens de Kaeskoppenstad.

Tijdmachinereis

Kaeskoppenstad is met geen festival te vergelijken. Het is als een tijdmachinereis naar de 16e eeuw, met Alkmaar als eindbestemming. De straten, de decors en de figuranten geven je het gevoel dat je in een andere tijd wandelt.

Meer weten?

Ga naar de site van Kaeskoppen en koop online een kaartje. Dan heb je de soepelste tijdreis naar de Gouden eeuw van Alkmaar. En misschien kom je mij en mijn zwager (prominent op de foto) zondag ook nog tegen.

Iwan

Iwan is copywriter voor Zelf. Dat schrijven doet hij het liefst vanaf een toetsenbord. Vandaar dat zijn vrouw op vakantie de ansichtkaarten schrijft. In zijn vrije tijd doet hij John McEnroe na of leest hij dikke boeken.

You may also like...