Bijna 5 miljoen kilometer op de teller met een klassieke Volvo

De auto van de Irvin Gordon uit Long Island (VS) heeft bijna 3 miljoen mijl op de kilometerteller staan. Dat is gelijk aan bijna twaalfhonderd keer de aarde rond, of ruim 4,8 miljoen kilometer. De Amerikaan kocht de Volvo P1800S in 1966 voor 4.150 dollar. Sindsdien rijdt hij altijd met de Volvo rond.

In 36 jaar naar de 3 miljoen mijl

Het kostte Gordon 21 jaar om de eerste miljoen mijl te halen. Daarna duurde het nog eens 15 jaar om bijna de 3 miljoen aan te tikken. Hij moet nog een luttele 34 duizend mijl (55 duizend kilometer) om de magische grens van 3 miljoen te halen. Dat is slechts ietsjes minder dan anderhalf keer de aarde rond en aangezien de Amerikaan zo’n 85 duizend mijl per jaar rijdt, zal dat zo aan het eind van het jaar gebeuren.

Uw klassieker bij Zelf.nl verzekeren?

Zelf.nl heeft geen speciale oldtimerverzekering. Als u dus een paar keer per jaar een tochtje maakt in uw klassieker, dan is een gewone autoverzekering wellicht niet de beste en voordeligste keus. Als u net als Irvin Gordon ook meer dan 200 kilometer per dag in uw oldtimer rijdt, dan is een gewone autoverzekering wel aan de orde.

You may also like...