1

Binnenkijken bij Friso en Sophie

Ook al ontwerpen ze voor de dagelijkse kost designproducten: een kruidenopslagplaats omtoveren tot woonhuis is andere koek. Toch deden Friso en Sophie dat. Bekijk hier het resultaat.

Wie gaat er nou wonen op een plek waar het naar kaneel en kerrie ruikt?

Friso: “Een vriend van onze huidige buurman informeerde of ik interesse had om dit pand te kopen, de voormalige opslag van een specerijen winkel. Het was een grote open ruimte met alleen een toilet. We waren nog helemaal niet op zoek naar een koophuis, maar toen we dit zagen werden we meteen enthousiast. We wilden allebei in ieder geval een keer in ons leven zo’n bouwproject doen!”

7

Wisten jullie gelijk hoe de woning eruit moest gaan zien?

Sophie: “We wilden het industriële karakter van de oorspronkelijke ruimte zoveel mogelijk in tact laten. Daardoor vielen bepaalde opties af en boden andere juist meer mogelijkheden. Zo is de vloer van beton, dit past goed in de stijl van het huis Voordeel daarvan: met vloerverwarming waren radiatoren niet nodig.”

8

Waren jullie al een beetje ervaren klussers?

Sophie: “We zijn productdesigners, maar dat wil niet zeggen dat we ook een heel huis kunnen bouwen. We hebben wel wat technische kennis, maar we hebben ook veel aan mijn vader gehad. Hij heeft ongelooflijk hard meegeholpen. Van het uitdenken van de bouw tot het aanleggen van de elektriciteit. Het ontwerp hebben we natuurlijk helemaal zelf gedaan.”

2

Twee designers die samen een huis inrichten. Dat moet vast strijd opleveren.

Sophie: “We weten goed wat we wel en niet mooi vinden en waren het bijna altijd eens, Ik had eigenlijk niet gedacht dat het zo soepel zou gaan. Alles wat we samen bedacht hebben bleek ook nog eens beter dan onze afzonderlijke ideeën..”

3

Waaraan kan iemand zien dat het jullie huis is?

Friso: “Aan hoe we het ingericht hebben. We wilden de grote ruimte met de lange muren zo veel mogelijk behouden. daarom zijn er weinig extra muren geplaatst en dient de glazen ombouw als afscheiding. Doordat er hierdoor veel open ruimte behouden bleef komt onze mega bank eindelijk perfect tot zijn recht.”

9

Is er een meubelstuk dat absoluut favoriet is?

Friso: “Nee, we hebben niet echt een favoriet meubelstuk, maar we zijn wel gehecht aan spullen die al lang in ons bezit zijn of die we zelf ontworpen hebben. We hebben wel een plek in huis als favoriet. Zo zijn we echt verliefd op de glazen ombouw rond de trap naar het dakterras. Als je ’s avonds thuiskomt ziet die er zo mooi uit.“

5

Hebben jullie uiteindelijk alle wensen van jullie bucketlist kunnen afstrepen?

Sophie: “Friso had nog graag een bad gewild, maar verder hebben we volgens mij alles wat we vooraf bedacht hadden ook zo gemaakt. En gelukkig ook nog binnen het budget. Zo was de glazen ombouw behoorlijk duur, maar hebben we andere dingen weer goedkoper kunnen aanschaffen: de tegeltjes in de badkamer zijn de goedkoopste van de goedkoopste. Maar die vinden we wel echt leuk!”

6

You may also like...