bonnetjes

Bonnetje kwijt? Zo gaan wij om met verdwenen bonnetjes

Het bewaren van bonnetjes om garantie te claimen of een artikel te ruilen is niet mijn sterkste kant. Onze klanten gaan ook wel eens slordig om met hun bonnetje. Een goed moment om Willem, eindbaas Schade, eens aan de tand te voelen over ons bonnetjesbeleid bij beschadiging of diefstal van inboedel.

Bonnen en facturen in een map of doos bewaren. Is dat in deze digitale tijd nog nodig?

“Nee, dat is niet meer nodig. Een foto van een bonnetje, gemaakt met je telefoon is genoeg. Het voordeel van zo’n foto is ook weer dat hij in kwaliteit gelijk blijft. Een kassabon kan door de jaren heen nog wel eens onduidelijk worden.”

Zijn er momenten dat je een papieren bon wil zien?

“Alleen als we twijfels hebben over de echtheid van een bon of de hoogte van de totale claim.”


Er wordt hard gewerkt aan een foto met Willem, tijdelijk tonen we deze foto

Een klant belt verdrietig op dat hij de factuur van zijn gestolen full HD-lcd-tv nergens kan vinden. Hij heeft wel een oude foto van de tv in zijn woonkamer. Kunnen we daar nog iets mee?

“Komt niet vaak voor maar het is een prima idee. Het is door ons te controleren en het kan zeker helpen om de schadeclaim netjes af te wikkelen.”

Op vakantie naar Griekenland, wordt mijn iPad gestolen. Thuis kan ik nergens een bon vinden. Gelukkig zie ik op mijn bankrekening wel een bewijs van betaling. Geldt dat ook als bonnetje?

“Als uit die betaling blijkt dat het om een iPad ging, bijvoorbeeld uit de prijs en uit de tegenpartij van die pin-betaling, dan geldt dat ook als een bonnetje.”

Dan de slotvraag: ik ben op vakantie en tot mijn grote schrik wordt mijn koffer gestolen. Ik weet dat er 7 t-shirts, een paar extra schoenen, en 2 lange broeken in zaten. Bonnetjes heb ik helaas niet….

“Die is lastiger. Bij dit soort schades gaan we uit van wat normaal is. Krijgen we bijvoorbeeld een schadeclaim van € 10.000 aan vermiste kleding dan zullen we zeker om meer bewijsmateriaal gaan vragen.”

Bedankt voor je tijd Willem. De volgende keer trakteer ik op een bonbonnetje

“Daar hou ik je aan.”

Tips voor digitaal opslaan van je bonnetje

Lars schreef al eerder, in 2013 om precies te zijn, het artikel Geen bonnetje, toch claimen met een paar tips die nog steeds werken.

Iwan

Iwan is copywriter voor Zelf. Dat schrijven doet hij het liefst vanaf een toetsenbord. Vandaar dat zijn vrouw op vakantie de ansichtkaarten schrijft. In zijn vrije tijd doet hij John McEnroe na of leest hij dikke boeken.

You may also like...

2 Responses

 1. paul zegt:

  Wordt de inboedel vergoed op basis van de nieuwwaarde of rekenen jullie met de dagwaarde

  • Eva zegt:

   Goede vraag Paul!
   Voor de inboedel geldt een vergoeding op basis van nieuwwaarde.
   Als de waarde van het beschadigde object lager is dan 40% van de nieuwwaarde wordt de dagwaarde betaald. We hebben een overzicht gemaakt van de meest voorkomende objecten in en rond huis en de afschrijving die wij daarvoor hanteren. Zo kun je op je gemak kijken voor welke waarde jouw spullen op dit moment verzekerd zijn.
   Met vriendelijke groet,

   Eva