Een paar latjes, wat gipsplaatjes en woning is weer als nieuw

Is je burcht niet goed onderhouden? Dat heeft gevolgen voor de dekking van je inboedel- of opstalverzekering

Van de 5 miljoen koopwoningen in Nederland verkeren 500 duizend in matige staat. Nog eens 50 duizend koopwoningen balanceren op het randje van een onbewoonbaar verklaring. Dat meldt de NRC op haar website. Dat is zorgelijk, want schade door slecht onderhoud is niet gedekt door je inboedel– of opstalverzekering.

Een huis in brand kan je niet verzekeren

Het bestaan als huiseigenaar is een constante strijd tegen de natuurkrachten. Regen en wind zijn geduldige vijanden die elk jaar millimeter voor millimeter je verf- en houtwerk binnendringen en dichter bij je geliefde interieur komen.

Als jij in je loopgraaf blijft zitten, is de strijd verloren. En je kunt niet terugvallen op je inboedel- of opstalverzekering.

Bestijg de ladders, wapen jezelf met hamers en kwasten

Het is dus tijd om eens kritisch naar het schilderwerk en de kozijnen te kijken. Liggen de dakpannen nog allemaal even recht en zijn ze niet poreus? En is dat keukendak na vijftig jaar misschien eens aan vervanging toe?

Pluis de aanbiedingsfolders uit van de lokale doe-het-zelfwinkels en spendeer wat weekendjes aan broodnodig onderhoud. Kan je straks weer rustig droog slapen.

You may also like...