calbuco

“Pap, we zijn wat later. Een Chileense vulkaan gooit roet in het eten.”

Na een pauze van ruim 40 jaar liet een Chileense vulkaan woensdagavond van zich horen. Slachtoffers vielen er gelukkig niet. De uitbarsting leverde vooral mooie plaatjes en video’s op. Wat vergoedt onze reisverzekering als je door zo’n vomerende vulkaan later naar Nederland afreist? Ik vroeg het schadecollega Sven.

Stel ik zit in Chili en ik kan niet terug naar Nederland. Vergoedt onze reisverzekering dan het hotelverblijf voor een extra nacht?

“Als je door een speling van Moeder Natuur later terugreist dan gepland vergoeden wij de extra reis- en verblijfkosten die je moet maken. Op het moment dat je die extra kosten vergoed krijgt van je luchtvaartmaatschappij of je reisorganisatie betalen we niet.”

Geldt dat ook voor een rondreis door Chili die ik zelf heb gepland?

“Ja, dat soort reizen zien we steeds meer. Ook voor die categorie vergoeden we de extra reis- en verblijfskosten.”

Heb je tot slot nog een advies voor gestrande Nederlandse reizigers?

“Neem voordat je je reisschema of je hotel aanpast altijd eerst contact op met SOS International. Zij zijn 24 uur bereikbaar via 0031 – 20 – 651 56 49.

En dit zegt de KLM…

De KLM meldde ons donderdagmiddag via Twitter dat de vluchten naar Santiago volgens de dienstregeling plaatsvinden. Reizigers naar of van Chili doen er goed aan om de reisinformatie goed in de gaten te houden. Calbuco ligt bijna 800 kilometer ten zuiden van de Chileense hoofdstad Santiago.

Calbuco in actie

Iwan

Iwan is copywriter voor Zelf. Dat schrijven doet hij het liefst vanaf een toetsenbord. Vandaar dat zijn vrouw op vakantie de ansichtkaarten schrijft. In zijn vrije tijd doet hij John McEnroe na of leest hij dikke boeken.

You may also like...