chrisrea

Driving home for Christmas, maar waarheen dan? en 4 andere weinig gestelde vragen

Als je net je laptop hebt uitgezet en met de trein, de auto of de fiets naar huis rijdt is er geen toepasselijker liedje dan Driving home for Christmas van Chris Rea. Nieuwsgierig naar de artiest achter dit liedje besluit ik voordat ik zelf naar huis fiets nog even een stukje aan de muzikant te wijden.

1 Waar rijdt Chris eigenlijk heen?

Toen Christopher Anton Rea de eerste regels van het liedje op een papiertje krabbelde, was het inderdaad Kerstavond en was hij inderdaad op weg naar zijn huis in Middlesbrough. Maar dat is nog niet het hele verhaal: zijn vrouw had hem opgepikt nadat hij zijn opnames in de beroemde Abbey Road-studio in Londen had afgerond. Terwijl Chris uitrustte van een weinig succesvolle opnamedag speelde zijn vrouw voor chauffeur.

2 Hoelaat kwam Chris thuis?

Die specifieke kerstavondrit eindigde rond half 5 in de ochtend. Chris had mazzel dat hij de rit van ruim 4 uur niet zelf hoefde af te leggen. Tijdens de rit spraken ze ook over een plan B als zijn nieuwe plaat zou floppen. Zijn vrouw en hij fantaseerden over het openen van een Italiaans restaurant. Niet vreemd want zijn voorouders waren van Italiaanse afkomst. Wil je de afloop van dit verhaal weten? Bekijk het interview uit 2012.

3 Speelt hij het liedje nog wel eens?

Volgens de site setlist.fm speelde Rea het nummer een jaar geleden voor het laatst live, tijdens een concert in Londen.

4 Waarom staat het liedje nog steeds in de hitlijsten?

Tussen 2008 en 2012 stond Chris met Driving home for Christmas steevast in de Single Top 100. Dat is mogelijk omdat tegenwoordig geen singletjes meer worden geteld maar downloads op iTunes of andere MP3-sites.

5 Wat zingt Chris nou precies?

Als je het écht wilt weten moet je deze Youtube-video even afspelen. Have fun en goede rit!

Iwan

Iwan is copywriter voor Zelf. Dat schrijven doet hij het liefst vanaf een toetsenbord. Vandaar dat zijn vrouw op vakantie de ansichtkaarten schrijft. In zijn vrije tijd doet hij John McEnroe na of leest hij dikke boeken.

You may also like...