chromecast

Chromecast maakt van elke TV een slimme TV

Bij Zelf zijn we gek op gadgets. Vooral de gadgets die het internet een beetje mooier maken. De Chromecast van Google is daar een uitstekend voorbeeld van. Het is een slim apparaatje waarmee je verschillende media naar je televisie kan sturen. Een mediaspeler dus. Maar dan wel een speciale.

Wat is er zo speciaal aan de Chromecast

Daar zijn meerdere redenen voor. Wat als eerste opvalt is het formaat. Dat is klein. Erg klein. Slechts 7 centimeter lang, 3,5 breed en 1,5 dik. Je prikt hem rechtstreeks in de HDMI-poort van je televisie. Daarnaast moet hij van stroom worden voorzien met een USB-kabeltje (dat je ook rechtstreeks in het stopcontact kunt steken). Verbinding met je netwerk gaat via wifi.

De bediening van de Chromecast gaat via je telefoon, tablet of computer. Media ‘cast’ je naar de Chromecast. Dat betekent dat je de URL of de locatie van de media naar de mediaplayer stuurt en dat die het afspelen en het streamen voor z’n rekening neemt. Zo belast je het wifi-netwerk niet dubbel.

En dan de prijs. Voor slechts 35 euro is de Chromecast van jou. Daar komen nog wel een paar euro verzendkosten bij. Dat is een erg lage prijs. Zeker als je hem vergelijkt met andere mediaspelers. Die beginnen vaak een beetje interessant te worden vanaf een euro of 75. Je kan hem rechtstreeks bij Google bestellen.

Apps apps en nog eens apps

Op dit moment is het aantal apps dat samenwerkt met de Chromecast nog vrij beperkt. Maar daar komt verandering in. Voor jou hebben we er 3 op een rijtje gezet:

1. Cast Store
Met deze app krijg je snel een overzicht van alle apps die compatibel zijn met de Chromecast. Die worden namelijk niet apart in de Play Store van Google weergegeven. Handig en overzichtelijk.

2. All Cast
Stuurt al je foto’s, filmpjes en muziek naar je Chromecast.

3. Netflix
Bekijk Frank Underwood in glorieus HD op je televisie. Wie dat is? De machtsbeluste politicus uit House of Cards. Exclusief op Netflix te zien.

Moet je zo’n ding kopen?

Dat ligt er aan. Heb je een zogenaamde Smart TV, dan is de noodzaak niet zo heel erg hoog. Bijna alle apps zijn daar al standaard in aanwezig en media kan je via verschillende programma’s en apps van je computer, tablet of foon naar je televisie streamen. Heb je een wat oudere televisie of ben je gewoon gek op gadgets, dan is een Chromecast misschien iets voor jou. En natuurlijk is ie gewoon verzekerd op je inboedelverzekering. 🙂

You may also like...

2 Responses

  1. Marian zegt:

    Grappig Lars, zoiets zocht ik nou net!

  2. Marian zegt:

    Besteld en al binnen ..en hij doet het supergoed!