Contactpersonen bij calamiteiten

Het is raadzaam om personen die bij calamiteiten gebeld moeten worden met een speciale notering in de lijst contactpersonen van uw mobiele telefoon te zetten. Hoewel er geen campagne gevoerd wordt door de overheid om dit te promoten, maakt het hulpdiensten wel een stuk makkelijker.

Speciale notering

Ten tijde van een ongeval kan het voor hulpdiensten lastig zijn om in een telefoon iemand uit te zoeken die op de hoogte gebracht moet worden. Wanneer u in uw mobiele telefoon een aantal contactpersonen een alarmcodering geeft, wordt het vinden van de juiste contactpersoon eenvoudig. De codes SOS en ICE zijn internationaal bekend. ICE staat hierbij voor In Case of Emergency. U kunt de contactpersonen als volgt in uw telefoon zetten:

SOSouders [telefoonnnummer]
of
ICEpartner [telefoonnummer]

Ongeval in het buitenland

Vooral in de zomerperiode zullen er veel mensen met de auto op reis gaan naar het buitenland. Een internationaal bekende code als SOS of ICE maakt het voor hulpdiensten in het buitenland ook makkelijker om uw familie snel te alarmeren.

Goed verzekerd op reis

Wanneer u op reis gaat is het sowieso verstandig om u goed te verzekeren. U kunt bij het afsluiten van een reisverzekering kiezen voor een kortlopende of langlopende polis. In de meeste gevallen is het voordeliger om voor een doorlopende verzekering te kiezen. Dit omdat de premie vaak erg laag is, zeker in verhouding met een kortlopende verzekering. Bovendien hoeft u dan nooit meer na te denken of u verzekerd bent.

Gaat u met de auto op reis? Dan is het handig om ook Pechhulp te verzekeren. Dit kan als aanvullende dekking of bij aanbieders als bijvoorbeeld Route Mobiel.

Lees ook:

Waar is mijn bagage?

UPDATE:
Deze aanbieding geldt inmiddels niet meer. Wij verlenen geen 50 % korting meer op een pechhulppolis bij Route Mobiel als u een Zelf.nl autopolis sluit.

You may also like...