dag-van-de-post-is-er-post

Is er nog post?

‘Is er nog post?’, stel jij deze vraag wel eens? Ik vermoed van niet. Je ontvangt dagelijks waarschijnlijk tientallen e-mails in je digitale brievenbus. E-mails waar je iets mee moét. Het tellertje van je ongelezen berichten voelt als een schoonmoeder die over je huishouden klaagt. Op deze Dag van de post is het best moeilijk om je voor te stellen dat mensen ooit naar post verlangden.

Van brief naar pakketje

Dat mensen niet meer naar brieven maar naar pakketjes verlangen blijkt uit de veranderende slogan van het Nederlandse postbedrijf (PostNL). Het poëtische ‘schrijven zegt meer’ maakte plaats voor het hebberige ‘we hebben iets voor je‘. Het praatje met de postbode maak je tegenwoordig met de pakketbezorger.

Ouwe collega

‘Is er nog post?’, het zinnetje hoorde ik een jaar of 30 geleden toen ik voor het eerst in een kantoortuin verbleef. Het zinnetje kwam dagelijks op een vast tijdstip uit de mond van een grijze collega die Rinus of misschien wel Willem heette. Zijn vrouw, die blijkbaar onder de brievenbus lag te posten, gaf hem dagelijks antwoord op zijn telefoonvraag.

Is er nog post?

Vijftien jaar geleden maakte provider Wanadoo op tv, op irritante wijze, reclame voor het checken van je e-mail in het buitenland. In die 15 jaar is de aantrekkingskracht van een e-mail fors achteruit gegaan.

Wat heb jij met post?

Wat is jouw gevoel bij het woord post? Word je er blij, verdrietig of hebberig van? Ik ben heel nieuwsgierig naar je antwoord.

Iwan

Iwan is copywriter voor Zelf. Dat schrijven doet hij het liefst vanaf een toetsenbord. Vandaar dat zijn vrouw op vakantie de ansichtkaarten schrijft. In zijn vrije tijd doet hij John McEnroe na of leest hij dikke boeken.

You may also like...