Date a Dog!

Stichting Date a Dog organiseert op zondag 14 maart ‘speeddaten met asielhonden’ in het Amsterdame Bos. Asielhonden worden tijdens dit bijzondere evenement in de buitenlucht voorgesteld aan potentiële nieuwe baasjes.

Date a Dog!

Een nieuw thuis

Martin Gaus en Fabienne de Vries stellen meer dan 30 honden uit verschillende Nederlandse asielen voor aan het publiek. Geïnteresseerden kunnen kennis komen maken met de honden en hun verhaal. Ze kunnen aan elkaar snuffelen, de hond een koekje en een aai geven en een boswandeling maken. Aan het eind van de dag hebben bezoekers misschien wel een tweede date gepland en krijgen de asielhonden een kans op een goed nieuw thuis. De entree voor dit evenement is €2,50 per persoon (kinderen onder 12 jaar zijn gratis). Het programma begint om 13.00 en eindigt om 16.00 uur.

Stichting Date a Dog

Date a Dog werd in 2008 opgezet door hondenliefhebster Ellen Bonsel om Nederlandse asielhonden in de schijnwerpers te plaatsen. De stichting wil de asielen weer onder de aandacht brengen, zodat mensen die overwegen een hond aan te schaffen daar eerst eens een kijkje gaan nemen. De stichting besteedt ook veel aandacht aan nazorg en stimuleert het volgen van trainingscursussen die hond en baas nodig hebben om goed samen te kunnen leven.

De agenda van Date a Dog

Na twee eerdere Amsterdamse edities in 2008 en 2009 trekt Date a Dog dit jaar ook verder Nederland in. Er staan speeddates gepland op zondag 26 september in de omgeving Den Bosch en op zondag 12 december in de omgeving Zwolle. De exacte locaties en het programma worden nog bekend gemaakt op www.dateadog.nl.

Samenwerking met Proteq Dier & Zorg

Het speeddaten wordt mede mogelijk gemaakt door asielen uit onder andere Amsterdam, Amstelveen, Zaandam, Alkmaar, Dordrecht, Rijswijk en Den Bosch, de gemeente Amsterdam, hondenexpert Martin Gaus, presentatrice Fabienne de Vries, Proteq Dier & Zorg, sponsoren en vele vrijwilligers. Proteq Dier & Zorg is de grootste aanbieder van ongevallen- en ziektekostenverzekeringen voor honden en katten in Nederland en is onderdeel van SNS REAAL.

You may also like...