Zelf 25 januari Wintersport zonder tekst_1200x900

De 3 gekste skigebieden

Voor de wintersportbestemming kiezen we massaal voor de ‘gebaande’ pistes. Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk zijn favoriete skioorden voor veel Nederlanders. Maar er is meer! Wintersportgebieden waar je niet 1-2-3 aan zou denken. Vaak wel bestemmingen met een extra uitdaging.

Dit is onze top 3.

Groenland
In Groenland zijn relatief weinig skigebieden, moderne liftinstallaties en geprepareerde of besneeuwde pistes. Niet de luxe die we bijvoorbeeld in Val Thorens tegenkomen. Daar staat een onaangetast ijs- en sneeuwlandschap tegenover. Gletsjers, Arctische luchten en ijsbergen in alle vormen en maten. Durf jij het aan?

Patagonië
Het laatste decennium wordt in Patagonië hard gewerkt aan wat zij zelf de ’beste uithoek van de wereld’ noemen. Perfect voor de einzelgängers en aanverwante ‘freeriders’. Maar ook iedereen daar tussenin wordt uitgedaagd de Andes te bezoeken voor deze onvoorstelbare skivakantie.

Libanon
Skivakanties in Libanon zijn populair, in andere delen van de wereld… Dit komt vooral doordat je een zonvakantie kunt afwisselen met sneeuw. Sta je ’s ochtends op de piste, dan kun ’s middags uitrusten op het strand. Een wonderlijke combinatie.

O ja! Je reis­verzekering 😉
Naast mooie avonturen kun je ook voor minder leuke verassingen komen te staan. Goed dus om tijdig je reis­verzekering te regelen.
Wil je een nieuwe kortlopende reisverzekering afsluiten? Dan kun je terecht bij onze nieuwe verzekeraar nowGo.

 

You may also like...