dam-tot-damloop-2014

De 30e Dam tot Damloop door de ogen van Zelf

Afgelopen zondag liep een team van Zelf door de straten van Amsterdam en Zaandam. Dat deden ze hartstikke snel. Van de ruim 2000 teams in de categorie ‘business recreanten’ eindigde Zelf.nl als nummer 123. Deze prestatie was mede te danken aan de razendsnelle tijd van Jan Hendrik.

Zelf sneller dan Delta Lloyd, Nationale Nederlanden en Univé

Het team van Zelf liep de 16 kilometer sneller dan de teams van andere verzekeraars in de recreatie businessloop. Alleen de afvaardiging van ons Amstelveense zusje liep nog harder, ons Zwitserlevengevoel na de finish werd er niet minder om.

(tijd in rechterkolom is de optelsom van de 5 beste tijden van een team)

Klaar voor de start….

Op deze foto bespreekt René (met koptelefoon) de laatste tactische details met Linda. De twee worden gadegeslagen door teamoudste Jan Hendrik (met zwarte haarband), Arthur (helemaal rechts) en Robin (Zelf-logo op zijn rug).

Zo liep het Zelf-team de 30e Dam tot Damloop

Voor het team van Zelf was het een succesvolle dag. Alle lopers verbeterden hun vorige Dam-tot-Damloop-prestatie. Een goede voorbereiding is het halve werk, bedankt Annet!

Tijd voor bubbels

Een paar uur na de finish trok Linda een flesje open.

The day after…

De hardlopers zijn vandaag gewoon weer aan het werk. Vanochtend liet René weten hoe hij zich voelde.

Een kort bureau-interview…

Op de dag na de Dam tot Damloop loop ik even langs de bureaus van Silvia (Dam-tot-Dam-debutant) en Jan Hendrik (fanatiek hardloper) voor een korte reactie.
Gefeliciteerd Sil. Tevreden over je prestatie?
Silvia: “Hartstikke trots, als kind had ik last van bronchitus en nu loop ik 16 kilometer hard!”
Jan Hendrik: “Super tevreden, ook al is het niet mijn snelste tijd op deze afstand. Ooit liep ik in Brugge 1:13-en-een-beetje.”
Volgend jaar weer….?
Silvia: “Nee, ik laat het bij één keer. Ik vind het net niet leuk genoeg om het hele jaar te trainen voor een betere tijd. Dan ga ik liever tennissen.”
Jan Hendrik: “Die kans is héél groot.”
Hoe was de teamspirit?
Silvia: “Samen aan de warming-up vond ik een ervaring op zich. Vooral omdat we zo dicht op elkaar stonden.”
Jan Hendrik: “Ik heb ze in het begin nog wel gezien, drie teamgenoten gingen veel te snel van start. Ze wilden me als haas gebruiken maar toen ik ze voorbij liep konden ze me niet meer bijhouden.”

Tot volgend jaar!

Ik heb plechtig beloofd volgend jaar mee te lopen. Bij deze staat het zwart-op-wit.

Iwan

Iwan is copywriter voor Zelf. Dat schrijven doet hij het liefst vanaf een toetsenbord. Vandaar dat zijn vrouw op vakantie de ansichtkaarten schrijft. In zijn vrije tijd doet hij John McEnroe na of leest hij dikke boeken.

You may also like...