slapen-in-een-vliegtuig

De 5 wonderbaarlijkste weekendjes weg in eigen land

Op vreemde plaatsen slapen, je hoeft er niet eens de grens voor over. We speurden het internet voor je af en kwamen op dit lijstje met exotische slaapplekken in eigen land.

5. Veluwemeer: wees een echte man en slaap in een wigwam

Slapen in een wigwam, het is moeilijk voor te stellen. Op het eilandje De Kluut in het Veluwemeer kun je het uitproberen. Stap in je auto en rijd naar Biddinghuizen. Bij park Flevostrand pak je de veerboot die je naar het eiland brengt. Het eerste dat je opvalt aan deze tent is de vuurplaats. Die zorgt ervoor dat je ook in deze tijd van het jaar warme voeten houdt. Voor een weekend als Kluuk-kluuk (vraag maar aan je ouders wie dat is) betaal je € 105. Dit is inclusief opgemaakte bedden voorzien van dikke matrassen, een kookstel, een koelbox, kook-, eetgerei en brandhout voor de warmte. Voor een nachtelijk plas moet je wel even de tent uit. Maar daar ben je een echte man voor.

4. Bloemendaal: hang de Amerikaanse hippie uit

Kijk je wel eens naar All you need is love dan heb je hem vast wel eens gezien: de Amerikaanse caravan van Robert ten Brink. In de duinen van Bloemendaal aan Zee staan een aantal van deze Airstream caravans. Zonder liefdesverdriet zijn ze te huur voor circa € 260 (midweek). Voor dat geld heb je alles wat je in een caravan verwacht: een tweepersoons bed, een tweepersoons slaapbank, een keukentje en een kleine badkamer. Als extra accesoire krijg je er een setje duinkonijnen bij. Bekijk de video van deze luxe caravan.

3. Utrecht: verwen jezelf op Arabische nachten

Zoek je een combinatie van comfort en avontuur? Dan is dit Arabische hotel iets voor jou. Gevestigd dichtbij het centrum van Utrecht in een voormalig badhuis kun je genieten van Arabische sferen en gerechten. Het hotel heeft ook een restaurant dat kleine Arabische gerechten serveert. Zo maak je kennis met de Marokkaanse keuken en die van landen als Algerije, Tunesië, Egypte, Koeweit, Oman, Irak, Jemen, Jordanë en Libanon. Ook bijzonder: elk van de 8 hotelkamers heeft zijn eigen kleur. Neem maar eens een kijkje op de website van Badhu. Prijzen vanaf € 105 per nacht.

2. Texel: kom tot jezelf in een yurt

Om in een yurt te slapen moest je een paar jaar geleden nog naar Centraal-Azië waar de yurt het thuis is van vele rondtrekkende nomadenstammen. Tegenwoordig neem je de veerboot naar Texel. Op duinkampeerterrein Loodsmansduin, aan de zuidkant van het eiland vind je een kolonie yurts. Eenmaal binnen voel je je in een yurt snel thuis. Onder je voeten geen gras of tentzeil maar een keurige houten vloer. Verder een keukenblok, een houtgestookt fornuis, een eettafel, een zitje en 4 bedden met dekbedden gevuld met Texels schapenwol. Per nacht betaal je rond de € 100.

1. Apeldoorn: bezet een voormalig Russisch staatsvliegtuig

Tussen Apeldoorn en Deventer staat het enige vliegtuighotel van Nederland. Het vliegtuig fungeerde voor zijn pensioen als Russisch staatsvliegtuig. Nu is het voor € 350 per nacht te boeken als hotelkamer. Voor dat bedrag krijg je een hotelkamer van bijna 40 meter met daarin een slaapkamer, een badkamer met ligbad en compacte sauna en een kleine keuken. En mocht je ’s nachts niet kunnen slapen dan kun je altijd stiekem naar de cockpit en daar pilootje spelen. Bekijk de video van het FD.

Vergeet je verzekering niet

Met de doorlopende reisverzekering van Zelf is je weekendje weg in eigen land ook verzekerd. Het maakt ons niet uit waar je slaapt. Dus slaap je in een wigwam, een caravan, een hotel, een yurt of een gepensioneerd vliegtuig de doorlopende reisverzekering van Zelf dekt het allemaal.

Iwan

Iwan is copywriter voor Zelf. Dat schrijven doet hij het liefst vanaf een toetsenbord. Vandaar dat zijn vrouw op vakantie de ansichtkaarten schrijft. In zijn vrije tijd doet hij John McEnroe na of leest hij dikke boeken.

You may also like...

3 Responses

 1. Michel Hulsman zegt:

  Een bezoekje aan Apenheul en/of de bossen rond Kootwijk is mooi te combineren met de overnachting in het Russische staatstoestel. Bovendien helpt het misschien mijn vrouw over haar vliegangst als ze na een enerverend dagje uit tot rust kan komen in een vliegtuig.

  twee klappen in een. Doen????

 2. J,Schellekens zegt:

  Ik vind de service en de prijs verhouding zeer goed en daarom heb ik (* namen en adressen verwijderd) ik zelf (ook hier adres verwijderd) alle te wonende in schijndel al deze gezinnen ondergebracht bij zelf .nl.
  Dus ik j Schellekens heb al deze gezinnen bij zelf .nl verzekerd en ben nog bezig met 2 anderen gezinnen om die ook bij zelf.nl onder te brengen.
  Het zou dan ook leuk en atent zijn om een weekendje weg te winnen voor al de moeite , overegens de verzekeringen uitzoeken doe ik met liefde en veel plezier voor familie en vrienden.

  M.v.Groet J.Schellekens
  (adres en telefoonnummer verwijderd)

  *Hoi J Schellekens, bedankt voor je reactie! We hebben de persoons- en adresgegevens uit deze reactie verwijderd omdat we al onze reageerders bij het plaatsen van een opmerking vragen geen persoonlijke gegevens te plaatsen. Vriendelijke groet, Victor

  • Victor zegt:

   Hoi J Schellekens,

   Wat super dat je ons aanbeveelt! Dat vinden we erg leuk om te horen. We hebben op dit moment geen win-acties. Maar mocht dat het geval zijn, dan maakt iedereen natuurlijk net zoveel kans als de andere deelnemers 🙂