De autoverzekering van Zelf.nl (en Proteq) is vernieuwd. Waarom doen wij dat?

De autoverzekering van Zelf.nl en Proteq, is veranderd. Vanaf juli ontvangen nieuwe klanten al de nieuwe voorwaarden en bijbehorende premie. Vanaf oktober wijzigen wij ook voor onze bestaande klanten de voorwaarden en de premie. Alle klanten van Zelf.nl en Proteq ontvangen ruim voor de prolongatie persoonlijk bericht. In dit artikel leggen we uit wat er is veranderd.

Wat is er aan de autoverzekering veranderd?

De nieuwe autoverzekering kent een bijna gepersonaliseerde premie. Deze is gebaseerd op diverse risicofactoren. Hoe groter de kans op schade, hoe hoger de premie zal zijn. Als de kans op schade gering is, zal ook de premie lager zijn. Dit is naar onze mening de meest eerlijke manier van premie berekenen.

Verbeterde voorwaarden en nieuwe producten

We hebben de aanvullende dekkingen uitgebreid met onder meer een pechhulpservice. Deze wordt verzorgd door Route Mobiel. De aanvullende dekkingen zijn bovendien zeer aantrekkelijk geprijsd.

De andere belangrijkste wijzigingen op een rij:

 • De aanvullende dekking inzittendenbescherming wordt gewijzigd in een aparte schadeverzekering inzittenden én een ongevallen inzittendenverzekering.
 • voor gezinsleden onder de 25 jaar die gebruik maken van de auto, geldt een extra eigen risico van € 500.
 • Het aantal gereden kilometers per jaar, speelt een rol bij de premieberekening. Standaard gaan wij uit van 15 duizend kilometer per jaar.
 • De betaalwijze en betaaltermijn zijn gewijzigd. Acceptgirobetaling per kwartaal of halfjaar, worden gewijzigd in een acceptgirobetaling per jaar. Automatische incasso’s per kwartaal of halfjaar, worden gewijzigd in een automatisch incasso per maand. Voor klanten die al per maand of per jaar betalen, verandert er niets.
 • Wij hebben nog eens kritisch naar onze voorwaarden gekeken en alle onduidelijkheden eruit gehaald.

Meer lezen over de (vernieuwde) dekkingen?

Op onze website kunt u meer informatie vinden over de (vernieuwde) dekkingen.

Vernieuwde polisvoorwaarden

De vernieuwde polisvoorwaarden zijn via zelf.nl/polisvoorwaarden te lezen, maar kunnen op verzoek ook op papier worden verstrekt.

Zelf

Jij leeft. Zelf verzekert.

You may also like...

8 Responses

 1. Harleman zegt:

  Mijn premie is door deze wijziging verhoogd van ruim 13 euro naar ruim 35 euro. Helaas kon mij niet uitgelegd worden waar deze zeer ruime stijging door veroorzaakt werd. Het antwoord dat ik van een zeer onvriendelijke medewerker kreeg was dat de computer het nou eenmaal op deze manier berekende en hij geen ander antwoord kon geven.

  Ik vind het een vreemde zaak dat een premie zo explosief kan stijgen zonder dat daar een uitleg op volgt. Ik zou niet weten aan welke risicofactoren we deze stijging te danken hebben. (Ruim boven de 25 jaar, geen schades, wonend in een dorp en al jaren in bezit van rijbewijs)

  Helaas hierdoor genoodzaakt om over te stappen naar een andere verzekeringsmaatschappij, waar wij een premie gaan betalen bijna gelijk aan de oude premie van zelf.nl

  • Lars zegt:

   Allereerst excuses voor de manier waarop u aan de telefoon te woord bent gestaan. Dat betreuren wij en zullen dit met de betreffende afdeling bespreken.

   Ons streven is onze klanten zo goed en tijdig mogelijk te informeren over hun autoverzekering en wijzigingen daarop. De tarieven van Zelf.nl zijn gewijzigd naar aanleiding van de ontwikkeling van de schadelast en een grondige analyse van verschillende kosten-en risicofactoren. Dat kan in individuele gevallen leiden tot flinke verschillen met de oude tarieven, overigens zowel omhoog als omlaag.

   Het spijt ons dat dit in uw situatie tot een grote premiestijging heeft geleid. Ondanks dat we het jammer vinden, begrijpen wij uw beslissing.

 2. Baan zegt:

  Ook ik ben mij rot geschrokken van een premieverhoging van zo’n 70 euro op jaarbasis (ruim 20% hoger). Ik heb enkele weken geleden wel een briefje gekregen dat de premie verhoogd zou worden, maar ik heb mij niet gerealiseerd dat het om zo’n explosieve stijging zou gaan. Elk jaar is er immers wel een kleine stijging. Hier had duidelijker over gecommuniceerd kunnen worden. Ben al jaren bij Proteq verzekerd, en zeker geen jonge rijder meer met om de haverklap schade, dus wat nu precies mijn risicofacoren zijn, geen idee. En ook ik ga snel omkijken naar een andere verzekering!!

  • Peter zegt:

   Hallo,

   Van zelf.nl heb ik bericht ontvangen dat de voorwaarden enigszins zijn veranderd. Ik wordt verzocht om alle gegevens zelf te controleren en in te stellen, zoals het aantal km dat ik per jaar rijdt. De premie wordt bepaald naar aanleiding van wat ik invul.

   Maar WAAR moet ik dat wijzigen???
   Nergens kan ik vinden op Zelf.nl waar ik moet inloggen om mijn eigen gegevens te zien, hoe kan dit???

   Graag z.s.m. reactie aangezien ik mijn gegevens voor 12 september moet wijzigen van Zelf.nl.

   Vriendelijk dank.

   • Lars zegt:

    Beste Peter,

    Op https://zelfautoverzekering.nl/ kunt u uw gegevens nakijken en waar nodig aanpassen.

    Overigens hebben we naar aanleiding van uw bericht de link naar deze website ook op onze autoverzekeringspagina op Zelf.nl gezet.

    • dave de kock zegt:

     Ik heb nog steeds moeite om te kunnen vinden WAAR ik moet inloggen.
     Heb ik dit eindelijk gevonden, dan zie ik alleen hoe ik heet, waar ik woon etc.
     Ik kan nergens DIRECT mijn polis inzien of belangrijke informatie vinden, dit lukt wel via google maar echt niet via jullie site…

     Wordt dit nog veranderd, want ik zie dat ik niet de enige ben met dit probleem, kortom werk aan de winkel voor de IT-afdeling lijkt me.

     Gr.
     Dave

     • M zegt:

      Ook ik wil mijn gegevens bekijken.
      Als ik mijn relatie- en polis nummer intype wordt er gezegd dat de combinatie niet bekend is?
      Waar kan ik in godsnaam mijn eigen gegevens bekijken???

    • P. de Leeuw zegt:

     Beveiligingscertificaat is verlopen ??!!
     Mij wordt geadviseerd direct de pagina te verlaten !
     Slordig.
     Datum : 01-09-2013