Feelgood book

De beste feel good zomerboeken

Of je nou in een ver land op het strand ligt, of lekker in je eigen tuin. Voor veel mensen betekent de zomer: Lezen! Even helemaal opgaan in een andere wereld. Maar de grote vraag is, welk boek ga je lezen? Geen makkelijke keuze. Daarom hebben wij onze 5 favoriete zomerboeken voor je op een rijtje gezet.

De magie van liefde – Sarah Addison Allen
Eigenlijk zijn alle boeken van Sarah Addison Allen perfecte zomerboeken. Ze hebben allemaal een heerlijke dosis magisch realisme. Perfecte boeken om weg te dromen. Haar bekendste boek is ‘de magie van liefde’ over een vrouw met ‘magische’ kookkunsten.

Villa Magdelena – Santa Montefiore
Een van de meest bekende schrijvers van ultieme vakantieboeken is toch wel Santa Montefiore. Als je een middagje op het strand ligt, zorg dan dat je een van haar boeken bij je hebt. In ‘Villa Magdelena’ ontmoet je de verschillende unieke karakters van Hotel Polzanze, waar de eigenaren nieuw leven in proberen te blazen.

Schitterende ruïnes – Jess Walter
Een boek waar je heerlijk bij weg kan dromen. Het speelt zich af in een slaperig Italiaans dorpje dat alleen per boot te bereiken is. Op een dag komt een Amerikaanse actrice aangevaren en zet het leven van Pasquale op zijn kop. Echt een boek waarbij je je in de lokale sferen waant.

De boekenapotheek aan de Seine – Nina George
Dit boek is een ode aan boeken en de helende kracht van boeken en liefde. Unieke personages, een varende boekenwinkel en een reis door de Provence… wat heb je nog meer nodig? Boeken helen alle kwalen, behalve die van Jean Perdu. Daarom besluit hij een dag met zijn varende boekenwinkel op zoek te gaan naar de vrouw die hem 20 jaar geleden verliet.

Het huis aan het meer – Hannah Richell
Wil je de hectiek van het dagelijkse leven ontsnappen en in een huisje in het bos wonen? Op een broeierige dag zoekt een groep jongeren verkoeling in een afgelegen meer. Ze vinden een afgelegen huisje en besluiten een jaar te blijven om te kijken of ze van het land kunnen leven. Idyllisch, of toch niet?

Wat zijn jouw favoriete zomerboeken?

You may also like...