De grote iPhone-inruildagen? – De top-5 smoezen iPhone-schades (deel 2)

In het voorgaande bericht lazen we over een iPhone te veel schade vertoonde voor de hoogte waar hij van af was gevallen. Ook lazen we over een lang niet gebruikte telefoon die precies op vakantie was stukgegaan. In beide gevallen kwam aan het licht dat de claims niet ´helemaal´ terecht waren. In dit bericht de laatste drie smoezen van de top-5 smoezen iPhone-schades.

#3: iPhone valt op vier hoeken tegelijk

Weer een gevalletje valschade. Een iPhone die op elke hoek een forse deuk had opgelopen door een val. Elke deuk zag er ongeveer hetzelfde uit. Ook volgens deze verzekerde was de iPhone uit de hand op de grond gevallen (en niet van een honderden meters hoge stenen trap bijvoorbeeld).

Bij goed doorvragen van de schade-expert kwam aan het licht dat de iPhone in eerste instantie helemaal niet zo zwaar beschadigd was, maar om er zeker van te zijn dat de schade ernstig genoeg was om een hoog bedrag vergoed te krijgen, dikte men dat nog een ‘beetje’ aan.

#2: Na moment van schade heeft men de telefoon nog vrolijk gebruikt

Ook bij deze verzekerde was er schade ontstaan op vakantie. Ook deze telefoon was zó erg beschadigd dat deze niet meer kon worden gebruikt. Op de vraag wanneer men voor het laatst ermee had gebeld, wist men nog nauwkeurig de datum én het tijdstip tijdens de vakantie te herinneren.

Helaas bleek uit onderzoek dat de iPhone ook nog ná de vakantie is gebruikt. Meerdere keren zelfs. Een van die keren was een telefoontje naar … Zelf.nl.

#1: Tijdens het opladen loopt vriend de iPhone van de tafel, maar waar was het stopcontact?

Een gevalletje aansprakelijkheid. De verzekerde liep langs een eettafel waar net op dat moment een iPhone aan de lader lag. Hij zag het snoer over het hoofd en veegde daarmee de iPhone van de tafel op de granieten tegelvloer. Gevolg: de iPhone was serieus kapot.

Toch was er iets aan het verhaal dat niet helemaal lekker klonk. Een schade-expert ging poolshoogte nemen en vroeg de klant aan te wijzen waar de telefoon lag net voor het moment van schade. Die wees naar de eettafel, in het midden van de huiskamer, zonder een stopcontact in de buurt… We kunnen slechts raden wat er op dat moment door het hoofd van de verzekerde ging. Waarschijnlijk iets in de geest van ‘oeps’, maar dan wat bloemrijker.

You may also like...

1 Response

  1. emin sari zegt:

    En wat heeft dat met komst van iphone 5 te maken,,,300% meer claims ,,indien een onzin mens telefoon verzekerd dan kreegt hij reparatie, reaparatie niet mogelijk ,,dan kreegt hij zelfde of gelijkwaardige iphone en zelf iphone 3 is nog te koop en 4 ook ,,dus men hoef echt niet wachten op iphone 5 ,,,wat een onzin