De grote iPhone-inruildagen? – De top-5 smoezen iPhone-schades (deel 1)

Zoals u hebt kunnen lezen, worden er de laatste tijd nogal wat iPhones geclaimd bij Zelf.nl. Dat lijkt rechtstreeks verband te houden met de komende introductie van de iPhone 5. Natuurlijk heeft niet iedereen de slechtste bedoelingen, maar opvallend is het wel. Zeker als we kijken naar de top-5 smoezen voor iPhone-schades. Die leest u in dit bericht.

Een nieuwe iPhone betaald door uw premie?

Verzekeren is een kwestie van vertrouwen. U vertrouwt ons en wij vertrouwen u. Wij gaan er standaard niet van uit dat mensen dat vertrouwen beschamen. Dat is namelijk geen prettige basis om een verzekeringsovereenkomst aan te gaan. Toch kunnen wij niet ontkennen dat fraude zo nu en dan voorkomt en dat het daarmee ook een probleem vormt. Het probleem met fraude is dat het zorgt voor onterechte claims. Die onterechte claims kosten een hoop geld. Dat geld moet ergens vandaan komen. En dat betekent dat er een hogere premie wordt berekend dan eigenlijk nodig is.

Daarom doet Zelf.nl veel aan fraudepreventie. Als er een vermoeden is dat een claim niet helemaal in de haak is, dan wordt er een onderzoek gestart. Ook houden we steekproeven. Dat gebeurt ook bij geclaimde iPhones. Als we zien dat die ineens veel vaker worden aangemeld bij ons, dan gaan we die gevallen nader onder de loep nemen. Aan de verzekerde vragen we dan vaak om meer informatie of vragen hun de kapotte iPhone naar ons op te sturen. Als we de iPhone dan hier hebben, kunnen we deze wat beter onderzoeken. De uitkomst van dat soort onderzoeken staat in de volgende top-5 iPhone-smoezen.

#5: een simpele val leidt tot totale vernietiging van de iPhone

Als iemand een iPhone uit z’n handen laat vallen, kan het heel goed mogelijk zijn dat daardoor het toestel niet (goed) meer werkt. Wat minder goed te geloven is, is een toestel dat overreden lijkt te zijn door een zware tank.

Precies zo’n geval kreeg onze schade-expert een tijdje geleden onder ogen. De schade aan de telefoon strookte niet met het verhaal dat de verzekerde ophing. Die vertelde namelijk dat hij de telefoon uit z’n handen op de grond liet vallen. Dat soort gevallen hebben we vaker gezien. Zó vaak zelfs, dat men vrij nauwkeurig weet hoe zo’n geval er normaliter hoort uit te zien – en dat is niet een zeer platte telefoon.

#4: iPhone gaat stuk op vakantie, maar blijkt al maanden niet meer gebruikt

Een reisverzekering geldt alleen als u op vakantie bent. Als u tijdens uw vakantie schade ondervindt aan uw spullen, dan zijn die gedekt. Het blijkt dat sommige mensen daardoor schade opsparen totdat ze op vakantie gaan. Zo ook iemand met een iPhone die waterschade had opgelopen tijdens een strandvakantie.

Uit onderzoek bleek dat de telefoon al maanden daarvoor niet meer werd gebruikt. Dat was vreemd, want de verzekerde gaf bij de schademelding aan dat zij op het moment van schade Angry Birds aan het spelen was.

Meer smoezen lezen?

Lees meer iPhone-schade-smoezen in De grote iPhone-inruildagen? – De top-5 smoezen iPhone-schades (deel 2)

You may also like...