De Grote Verzekeringschoonmaak – de Aansprakelijkheidsverzekering

De eerste echte lentedag is een feit. Gisteren (donderdag 15 maart) was het op enkele plekken in het land een echte rokjesdag. De lente is het jaargetijde voor de grote voorjaarsschoonmaak. Daarbij kunnen uw verzekeringen ook misschien een bezem gebruiken. Zelf.nl presenteert daarom de Grote Verzekeringsschoonmaak.

Als eerste hebben we de reisverzekering behandeld, daarna was het de beurt aan de woonverzekering. Nu is het tijd om de aansprakelijkheidsverzekering binnenstebuiten te keren. Qua keuze in dekking is die lekker eenvoudig. U heeft namelijk maar één vraag te beantwoorden bij het afsluiten van uw aansprakelijkheidsverzekering: hoe zit uw gezin in elkaar?

Is uw gezinssituatie veranderd?

Bij een aansprakelijkheidsverzekering maakt u bij het afsluiten de keus voor wie deze verzekering geldt. Daarin zijn vier mogelijkheden:

 • Alleen voor uzelf
 • Voor uzelf en voor uw partner
 • Voor uzelf en voor uw kinderen
 • Voor uzelf, uw partner en voor uw kinderen

Het krijgen van kinderen kan uw omgeving (ernstige) schade toebrengen

Kinderen veroorzaken nog wel eens (kleine) ongelukjes. Een glas chocolademelk dat over een, voorheen, mooi wit tapijt van uw vrienden gaat, een dvd-speler van oma en opa waarin een boterham met jam is gepropt of een bal door de ruit van de buurman. Afijn, u begrijpt dat als u een kind heeft gekregen, dan moet u dat aan ons doorgeven. Alleen zo is schade waarvoor u verantwoordelijk kan worden gesteld, door ons gedekt.

Omgekeerd geldt hetzelfde. Als uw kinderen uit huis gaan, dan moet u dat ook aan ons doorgeven. Dat scheelt u immers in premie, want het scheelt ons in risico. Ook als uw partner niet langer uw partner is, dan is het verstandig om dat aan ons door te geven.

Uw butler is ook meeverzekerd

Het bovenstaande geldt voor u en uw directe gezinsleden. Een aansprakelijkheidsverzekering reikt echter verder. Ook logés (voor zover zij zelf niet verzekerd zijn) en inwonend personeel zijn meeverzekerd. Deze zijn standaard meeverzekerd, ook als u alleenstaand bent. Als u dus een butler in dienst neemt, dan hoeft u dat niet aan ons door te geven.

Uw moeder trekt bij u in?

Anders wordt het als familieleden bij u komen inwonen. Deze vallen alleen onder de dekking als u een partner meeverzekert. Als u als alleenstaande was verzekerd en bijvoorbeeld uw moeder trekt bij u in, dan moet u ook dat aan ons doorgeven.

Aansprakelijkheidsverzekering aanpassen?

Dat is zo geregeld. Het kan echter niet via onze website worden gedaan. Wilt u uw aansprakelijkheidsverzekering veranderen? Bel ons dan op 072-5180160.

Nog geen aansprakelijkheidsverzekering?

Dat kunt u dat direct goed doen en hier uw aansprakelijkheidsverzekering afsluiten.

Meer verzekeringen schoonmaken

You may also like...

1 Response

 1. JJM Verstegen zegt:

  Geachte medewerker,
  Ik heb een vraag? Als dit niet op het goede bureau terecht komt zou u het dan door willen suren waar het wel thuis hoort.
  Kort geleden hadden vrienden van ons een sterfgeval, de Partner overleed en mevrouw bleef alleen over.De verzekeringen die deze mensen hadden (niet bij Zelf)stond op naam van de man. Ze hadden toevallig bij die zelfde maatschappij een en/of rekening en vandaar was het geen probleem voor de verzekeringen! Hoe zit het bij onze verzekering deze staan ook op mijn naam JJM Verstegen. Als ik kom te overlijden moet mijn partner dan nog vanalles gaan regelen ? Of is dit bij de te naamstelling allemaal wel goed geregeld? Ik weetr wel dat er vanalles doorgegeven moet worden, maar dat gebeurd meestal wat later. Ik zoe graag weten hoe er gehandeld moet worden als mijn partner alleen komt. Mevr HW Verstegen Daanen geb. 13-03-1945.
  Wij hebben div. verzekeringen bij Zelf lopen, o.a
  Polis nummer 119600020201/119413080201/119413070201/119539840201.