De Grote Verzekeringschoonmaak – de Ongevallenverzekering

Het is inmiddels duidelijk. Nu de lente definitief is aangebroken, is het tijd voor de grote voorjaarsschoonmaak. Niet alleen uw huis kan een grote beurt gebruiken, maar ook uw verzekeringen. Met het opschonen van uw verzekeringen kunt u namelijk besparen. Nu, of in de toekomst.

Als eerste hebben we de reisverzekering behandeld, daarna was het de beurt aan de woonverzekering, de aansprakelijkheidsverzekering en de rechtsbijstandverzekering. Nu is het tijd om de ongevallenverzekering binnenstebuiten te keren. Qua keuze in dekking is die ook lekker eenvoudig. U heeft namelijk maar één vraag te beantwoorden bij het afsluiten van uw Ongevallenverzekering: hoe zit uw gezin in elkaar?

Is uw gezinssituatie veranderd?

Bij een ongevallenverzekering maakt u bij het afsluiten de keus voor wie deze verzekering geldt. Daarin zijn vier mogelijkheden:

  • Alleen voor uzelf
  • Voor uzelf en voor uw partner
  • Voor uzelf en voor uw kinderen
  • Voor uzelf, uw partner en voor uw kinderen

Kinderen vormen een extra risico

Kinderen veroorzaken nog wel eens ongelukjes. Een verdwaalde bal op de weg of het voor de voeten lopen van een wankel, oud omaatje. Afijn, u begrijpt dat als u een kind heeft gekregen, dan moet u dat aan ons doorgeven. Alleen zo is schade door een ongeval dat zij hebben veroorzaakt door ons gedekt.

Omgekeerd geldt hetzelfde. Als uw kinderen uit huis gaan, dan moet u dat ook aan ons doorgeven. Dat scheelt u immers in premie, want het scheelt ons in risico. Ook als uw partner niet langer uw partner is, dan is het verstandig om dat aan ons door te geven.

Uw inwonend personeel is ook meeverzekerd

Het bovenstaande geldt voor u en uw directe gezinsleden. Een ongevallenverzekering reikt echter verder. Ook logés (voor zover zij zelf niet verzekerd zijn) en inwonend personeel zijn meeverzekerd. Deze zijn standaard meeverzekerd, ook als u alleenstaand bent. Als u dus een butler in dienst neemt, dan hoeft u dat niet aan ons door te geven.

Uw moeder trekt bij u in?

Anders wordt het als familieleden bij u komen inwonen. Deze vallen alleen onder de dekking als u een partner meeverzekert. Als u als alleenstaande was verzekerd en bijvoorbeeld uw moeder trekt bij u in, dan moet u ook dat aan ons doorgeven.

Ongevallenverzekering aanpassen?

Dat is zo geregeld. Het kan echter niet via onze website worden gedaan. Wilt u uw ongevallenverzekering veranderen? Bel ons dan op 072-5180160.

Nog geen Ongevallenverzekering?

Dat kunt u dat direct goed doen en hier uw ongevallenverzekering afsluiten.

Meer verzekeringen schoonmaken

You may also like...