De Grote Verzekeringschoonmaak – de Woonhuisverzekering

Nu de lente zich de afgelopen dagen al een klein beetje heeft laten zien, kunnen we met frisse zin onze schoonmaakwerkzaamheden hervatten. Als eerste hebben we de reisverzekering behandeld. Nu is het tijd om de woonhuisverzekering binnenstebuiten te keren. Zelfs als er al jaren niets aan uw huis of uw gezin is veranderd, kan het handig zijn om hier eens kritisch naar te kijken.

De bouwwijze van uw woonhuis

De bouwwijze van uw huis is niet iets dat zomaar eventjes verandert. Een rijtjeshuis wordt nooit een flat en een flat wordt nooit een twee-onder-een-kapwoning, of er moeten hele rare dingen gebeuren. Hetzelfde geldt voor het bouwjaar van uw huis. De bouwaard van uw huis – en daarmee bedoelen we of uw huis stenen of houten muren heeft en of er dakpannen op uw dak liggen – kan in een uiterst geval wel veranderen, maar echt vaak zal dat niet gebeuren.

Het aantal kamers van uw huis is iets dat vrij eenvoudig te veranderen is. Althans, als u over ruime kamers beschikt, dan kunnen deze eenvoudigweg in tweeën worden gedeeld. Dat geldt ook voor een houten vloer op de begane grond, waar u een betonnen vloer van laat maken. Dit soort veranderingen heeft invloed op de samenstelling van uw woonverzekering. U dient dat dan ook aan ons door te geven – en het liefst zo snel mogelijk. Dit heeft namelijk niet alleen invloed op uw maandelijkse premie, maar ook op het uit te keren bedrag, als er iets is gebeurd.

En de bouwwijze van uw gezin

Als u gezinsuitbreiding heeft gehad, dan heeft dat invloed op uw woonverzekering. Kinderen vormen een groter risico en daarom betaalt u een hogere premie. Die paar euro extra zorgen ervoor dat u straks niet voor extra nare verrassingen komt te staan als u met schade zit.

Gooi niet uw eigen glazen in

Als u een eigen woning heeft, is een glasverzekering geen overbodige luxe. Deze dekking zit niet standaard in uw woonverzekering. Daar heeft u expliciet voor moeten kiezen toen u de woonverzekering afsloot. Het kan zijn dat u de glasverzekering over het hoofd heeft gezien.

Woonverzekering aanpassen?

Dat is zo geregeld. Het kan echter helaas niet via onze website worden gedaan. Wilt u uw woonverzekering veranderen, bel ons dan op 072-5180160.

Nog geen woonverzekering?

Dat kunt u dat direct goed doen en hier uw woonverzekering afsluiten.

Meer verzekeringen schoonmaken

You may also like...