De ontwerper van de nieuwe MacBook aan de tand (?) gevoeld

Apple introduceert een nieuwe MacBook. Dat schijnt een wonderlijk staaltje van techniek te zijn. Maar zoals bij elke introductie van nieuwe Apple-apparatuur (probeer dat maar eens een paar keer snel achter elkaar uit te spreken) gaat dat met enige controverse gepaard. De nieuwe MacBook heeft slechts één (1) aansluitpoort, die bovendien nog niet helemaal standaard is.

Maar goed. Met een gewicht van slechts 920 gram en een resolutie van maar liefst 2304×1440 pixels is deze 12-incher een lust voor het oog. Althans, voor Applefanaten. Ik ben meer een Windowsliefhebber. Als ik namelijk een nieuwe laptop koop, houd ik het liefst ook nog wat centjes over. Voor een tweedehands auto bijvoorbeeld.

Apple en je verzekering

Bovendien vind ik het ook prettig dat bij diefstal of beschadiging mijn laptop gewoon gedekt is door mijn verzekering. Onze inboedelverzekering vergoedt maximaal € 10.000 voor computerapparatuur. De reisverzekering daarentegen vergoedt maximaal € 1.000.

Dat is dus lastig als je peperdure Mac op vakantie wordt gestolen of beschadigd raakt. Het instapmodel van de nieuwe MacBook kost al € 1449 en het topmodel kost € 1799. En dan zit je dus met de gebakken appelen.

You may also like...