trevifontein

De vijf meestgestelde vragen over onze reisverzekering

Zin in een weekendje weg? Aankomende vrijdag hebben we hier op het blog wat leuke inspiratie voor stedentrips. En als je dan een weekendje weggaat, dan neem je de reisverzekering van Zelf met je mee. Dit zijn de meestgestelde vragen van onze klanten.

Zijn mijn gasten meeverzekerd op vakantie?

Nee, onze reisverzekering geldt alleen voor jezelf en voor eventuele gezinsleden die je bij het afsluiten van de verzekering opgeeft. Met gezinsleden bedoelen wij hier je partner en kinderen tot en met 26 jaar. Je gasten op je vakantieadres dienen dus hun eigen reisverzekering af te sluiten.

Hoe hoog is mijn eigen risico op vakantie?

Bij onze reisverzekering Europa geldt een standaard eigen risico van € 100. Voor Europa Plus- en Werelddekking heb je € 50 eigen risico. Het eigen risico geldt voor bagageschade, medische kosten en wintersportartikelen. Voor annuleringen geldt echter géén eigen risico.

Wanneer geldt een reisverzekering?

Als je een overnachting in Nederland hebt geboekt, dan geldt de reisverzekering vanaf het moment dat je je straat uitrijdt. Ga je naar het buitenland, dan hoef je niet per se een overnachting te boeken. Ook voor een dagje winkelen in Keulen of Antwerpen, is je schade gedekt door onze reisverzekering.

Hoe zijn medische kosten gedekt?

Alle medische kosten die niet door je zorgverzekering zijn gedekt. Ook het eigen risico dat je bij je zorgverzekering hebt wordt gedekt door onze reisverzekering. Je zorgverzekering vergoedt ziektekosten op basis van Nederlandse tarieven. Zijn die tarieven in het land waar je verblijft hoger, dan biedt onze reisverzekering uitkomst.

Waar heb ik de wintersportdekking voor nodig?

De wintersportdekking sluit je af voor je wintersportspullen. Dan hebben we het dus over ski’s, snowboards, je beschermende kleding en meer van dat soort dingen die nodig zijn om van een berg af te sjezen. De wintersportdekking heb je niet nodig om per brancard en helikopter van een berg af te worden gehaald. Die kosten zijn gewoon gedekt door onze basis reisverzekering.

You may also like...

3 Responses

 1. ca vd nieuwendijk zegt:

  hallo .Wij ouder echtpaar zijnbestolen van onze papieren daardoor is ons vliegtuig vertrokken zonder ons .Dus wij moesten een volgende vlucht nemen.Aangifte bij de politie gedaan Wij hebben een reisverzekering onder nr 3905626 komen wij in aanmerking voor een vergoeding? en verdere kosten? VRGR cavd nieuwendijk

 2. R. Jabrah zegt:

  Ik heb een doorlopend reisverzekering Europa, maar ik ga zaterdag op vakantie naar Dubai.
  Mijn vraag is:

  Kan ik mijn reisverzekering tijdelijk uitbreiden tot een wereldverzekering? zo ja? hoe moet ik dat regelen?

  • Eva zegt:

   Hoi R,
   Om je vraag te kunnen beantwoorden heb ik meer gegevens van je polis nodig. Zou je je polisnummer willen mailen naar vraag@zelf.nl? Dan kijk ik het voor je na. Het wijzigen van je verzekering kun je telefonisch doorgeven of via het contactformulier op onze website; http://www.zelf.nl/contact. Met vriendelijke groet, Eva